Најбољи ученици отпутовали на заслужено летовање (20. 06. 2017.)

Укупно 54 најуспешнија основца и средњошколца са територије пећиначке општине, кренули су вечерас пут Херцег Новог, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“. Летовање за најуспешније ђаке већ четврту годину заредом финансира пећиначка локална самоуправа, а како је истакла председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, оваква наградна путовања су подстицај за децу да се током године више потруде у учењу, као и да се подстакну на бављење спортом.

“Један од наших циљева јесте да децу доведемо на спортске терене а уједно и да им покажемо да се сваки рад и труд исплати, јер сваки рад даје резултате, а један од резултата, поред оствареног успеха, могу бити и оваква наградна летовања. Такође, општина Пећинци не награђује најуспешније ученике само наградним летовањем. Захваљујући недавној одлуци Општинског већа и ове године локална самоуправа ће наградити ђаке генерације и вуковце, свих основних школа као и средње Техничке школе новчаним наградама, тако да ће ђаци генерације бити награђени са по 20.000 динара а носиоци Вукове дипломе са по 10.000 динара” – рекла је председница Ковачевић Суботички.

Наградно летовање у Херцег Нови заслужила су деца захваљујући оствареним резултатима у две категорије – половина ученика је летовање освојила захваљујући постигнутим резултатима у учењу, док друга половина на летовање иде по основу постигнутих резултата на школским спортским такмичењима.

Ученике поред заслуженог летовања у Херцег Новом очекује низ активности од излета до спортских дешавања. Како нам је рекао један од пратилаца деце Иван Стојаковић, наставник физичког васпитања, поред хотела у којем ће одсести, налази се низ спортских терена, које ће свакако, током дванаестодневног боравка, искористити.

Као и сваке године, ради што веће сигурности са децом ће током летовања бити четири наставника и педијатар из пећиначког Дома здравља, као и Синиша Ђокић председник Развоја спортова, а родитељи ће свакодневно моћи да се информишу о активностима деце путем нашег сајта.