Спортска недеља на базенима у Пећинцима

Пећиначки базени у сарадњи са Спортским савезом „Развој спортова“ организују Спортску недељу која почиње у сутра 31. јула, а завршава се у петак 4. августа.

Пријављивање такмичара за учешће на такмичењима вршиће се на лицу места непосредно пред почетак такмичења.

Током пет такмичарских дана посетиоци Базена ће имати прилику да се окушају у најразличитијим спортским дисциплинама од турнира у одбојци на песку, шаху и стоном фудбалу, преко трке у џаковима, музичке столице, пимпловања лоптом, најсмешнијих скокова у воду и вежбања са кловновима Тозом и Божом, до Игара без граница у води, а у оквиру спортске недеље на базенима ће бити одржано и Општинско такмичење у пливању за ученике узраста од 5. до 8. разреда.

Први дан

Трком у џаковима почела је Спортска недеља на пећиначким базенима, коју организују Спортски савез “Развој спортова” и Базени Пећинци. Најразличитијим садржајима и спортским дисциплинама, организатори су се и ове године потрудили да обогате летњу сезону не само основцима, него и свим посетиоцима базена. Отварању Спортске недеље присуствовали су директор Јавне установе “Спортски центар” Томислав Ћирковић и председник пећиначког Спортског савеза Синиша Ђокић, који је том приликом истакао значај бављења спортом.
“Трудимо се да децу анимирамо и током распуста, јер спортске активности треба да постану њихова свакодневна навика, која ће им помоћи да се правилно развијају. Наш примарни циљ управо је промоција здравог начина живота, као и да децу доведемо на спортске терене, а на овај начин се трудимо да им кроз забаву и различита спортска надметања приближимо свет спорта и све предности које он доноси” – нагласио је Ђокић.
Данашња дисциплина Трка у џаковима побудила је такмичарски дух најмлађих посетилаца базена, који су показали спретност и брзину, али и жељу да се докажу и забаве, иако је надметање пријатељског каратера те су сви учесници уједно и победници. Награде малим тркачима уручили су Синиша Ђокић, Томислав Ћирковић и Дарко Пантић руководилац Базена.
Већ током сутрашњег дана посетиоце пећиначких базена очекују два нова такмичења -најсмешнији скок у воду, а нешто касније током дана и шаховски турнир.
Током пет такмичарских дана посетиоци базена ће имати прилику да се окушају у најразличитијим спортским дисциплинама од турнира у одбојци на песку, шаху и стоном фудбалу, преко пимпловања лоптом, најсмешнијих скокова у воду и вежбања са кловновима Тозом и Божом, до Игара без граница у води, а у оквиру спортске недеље на базенима ће бити одржано и Општинско такмичење у пливању за ученике узраста од 5. до 8. разреда.
Пријављивање такмичара за учешће на такмичењима вршиће се на лицу места непосредно пред почетак такмичења.

Други дан

Другог дана Спортске недеље на пећиначким базенима, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и Базена Пећинци, организована су надметања за најмлађе али и оне мало старије посетиоце – такмичење у најсмешнијем скоку у воду и турнир у брзопотезном шаху.
У скоковима у воду такмичило се 11 најмлађих пливача. После више кругова елиминација, за најбољег, односно "најсмешнијег скакача" проглашена је Лена Дивнић, други је био Марко Срдић, а трећи Никола Наић. Иако је „специјални жири“ посебно оцењивао „оригиналност у скоковима“, тачније тражио се најсмешнији скок, сви учесници такмичења заслужили су дипломе, које је уручио Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“.
На другој страни базена, шахисти су играли уз темпо игре 5 минута по играчу, а у конкуренцији је било осам учесника из Војке, Шимановаца, Карловчића, Сремских Михаљеваца и Доњег Товарника. Победио је Дејан О. Јовановић из Прхова, који је из седам партија освојио 6,5 поена. Други је био Живко Петровић из Доњег Товарника са 5,5, а трећи је био Живко Свирачевић из Карловчића са 5 поена. Прва тројица су награђена пехарима, медаљама и шаховском литературом. Награде су уручили Синиша Ђокић, председник Спортског савеза "Развој спортова" и Дарко Пантић, руководилац Базена.
Посетиоци пећиначких базена и наредних дана могу очекивати занимљив и разноврстан програм, а већ сутра могу да се окушају у такмичењу у стоном фудбалу, док најмлађе очекују кловнови Тоза и Божа на специјалном тренингу.

Трећи дан

Наставља се Спортска недеља на пећиначким базенима, а трећег дана, организатори Спортски савез „Развој спортова“ и Базени Пећинци, приредили су праву малу забаву за најмлађе посетиоце. Вежбајући са кловновима Тозом и Бозом на „специјалном тренингу“, деца су била у прилици да се опробају на полигону спретности, али и сусретну са вежбама обликовања, неопходним за правилан развој.
Око двадесетак малишана на полигону спретности показала су завидну сналажљивост и брзину, а како су нам рекли организатори, вежбе обликовања су имала посебан утицај на децу јер их могу радити и код куће што је и био циљ – да схвате значај свакодневног вежбања за правилан раст и развој. Деца су се надметала, али је сваки учесник заслужио по диплому за учешће на данашњем „специјалном“ тренингу са Тозом и Бозом, које је уручио Томислав Ћиркови директор Јавне установе „Спортски центар“.
Следеће надметање на пећиначким базенима, рекло би се да су једва дочекали нешто мало старији освновци и средњошколци – такмичење у стоном фудбалу. Дванаест основаца и четворо средњошколаца такмичило се између себе у омиљеној игри уз здушно навијање својих пријатеља. Такмичари су по завршеном надметању добили дипломе за учешће а најбољима су уручене и медаље. У категорији основне школе прво место освојио је Немања Благојевић из Добринаца, који је у финалу савладао Давида Милера из Пећинаца са 2:1. Треће место припало је Стефану Закићу из Пећинаца. У категорији средње школе најуспешнији је био Марко Остојић из Сремских Михаљеваца победивши Саву Ранисав, такође из Ср. Михаљеваца са 2:1. Треће место припало је и једној дами Верици Живић из Суботишта. Дипломе и медаље такмичарима уручили су Иван Стојаковић, наставник физичког васпитања и спасилац на пећиначким базенима и Дарко Пантић руководилац базена.
Трећи дан Спортске недеље на пећиначким базенима обележила је свакако весела и такмичарска атмосфера, али и радост учесника након надметања. До завршетка овогодишње Спортске недеље остало је још два дана, а организатори су припремили богат садржај и низ занимљивих такмичења за све посетиоце базена - од турнира у одбојци на песку, преко такмичења у пимпловању лоптом до занимљивих Игара без граница у води. Подсећамо, пријаве такмичара врше се на лицу места, а како кажу организатори, све што је потребно да бисте учествовали је осмех и добра воља.

Четврти дан

Омиљени спорт младих на базенима током лета свакако је одбојка на песку, те је данашње такмичење у оквиру Спортске недеље на пећиначким базенима, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и Базени Пећинци, окупило осам екипа спремних да на плус 40 степени покажу одбојкашко умеће. Талента није мањкало али ни такмичарског духа трочланим екипама маштовитих назива – „Скакавци“, Жилетови клинци“, „Диња“, „Делије“, „Теријери“, „Барбике“ „Лубенице“ и „Школица пливања“.
Борбеност и жељу за победом на песковитом терену показали су одбојкаши свих екипа. Међутим, у финалу се могу наћи свега две екипе, а то су данас биле екипе „Лубенице“ и „Школица пливања“ која је изашла као победник турнира при резултату 17:25. Екипа „Жилетови клинци“ заузела је треће место савладавши екипу „Теријери“ са 25:23. Дипломе и медаље најбољим одбојкашима на песку уручили су Синиша Ђокић председник Развоја спортова и Томислав Ћирковић директор Јавне установе „Спортски центар“.
Организатори Спортске недеље припремили су додатно изненађење за младе посетиоце базена љубитеље фудбала, те је такмичење у пимпловању лоптом окупило велики број такмичара, који су били подељени у три категорије – средња школа, основна школа – дечаци и основна школа – девојчице.
У категорији средња школа највише удараца лоптом – пимпловања 106 извео је Мирослав Честић и тако постао победник у својој категорији. На другом месту нашао се Немања Јокић, који је извео 54 удараца, док је треће место са 50 удараца заузео Филип Јовановић. У категорији основна школа – дечаци најуспешнији је био Милош Борковац са укупно 50 удараца, друго место заузео је Александар Николић са 43, док се на трећем месту нашао Бошко Игњатовић са 37 удараца. У категорији основна школа – девојчице најбоља је била Анастасија Савковић са изведених 12 удараца, друго место заузела је Анастасија Милошевић са 5, док се на трећем месту нашла Андреа Великић са 3 ударца.
Најуспешнијим такмичарима у пимпловању лоптом награде су уручили Синиша Ђокић, Дарко Пантић руководилац Базена и Томислав Ћирковић.

Пети дан


Јучерашњи, претпоследњи дан Спортске недеље на пећиначким базенима обележио је низ спортских дешавања. Организатори су припремили занимљив садржај за све узрасте, а једно од омиљених такмичења најмлађих посетилаца биле су Игре без граница у води.
Двадесетак малишана у базену су показали своје пливачко умеће, савладавајући постављене препреке и трудећи се да остваре што боље пролазно време. Најуспешнији у категорији дечака био је Никола Наић из Пећинаца који је стигао на циљ за 20,53 секунде. На другом месту нашао се Александар Николић из Сремских Михаљеваца са 21,77 секунди, док је треће место освојио Милан Чикић са 22,25 секунди. У категорији девојчица најбржа је била Тијана Газибарић из Сремске Митровице која је стигла на циљ за 22, 67 секунди, друго место заузела је Анастасија Савковић са 28,45 секунди, а треће место припало је Марији Милер из Пећинаца са 40,59 секунди.
Најуспешнијим такмичарима Игара без граница награде су уручили Синиша Ђокић председник Спортског савеза „Развој спортова“, Дарко Пантић руководилац Базена и Томислав Ћирковић директор Јавне установе „Спортски центар“.
Подсећамо, током данашњег последњег дана Спортске недеље на пећиначким базенима посетиоце очекује Општинско такмичење у пливању за основце од V до VIII разреда, као и такмичење у слободном бацању у води.


Данас је на пећиначким базенима у оквиру Спортске недеље одржано Општинско такмичење у пливању за основце, као и такмичење у слободним бацањима у кош у води које је на симболичан начин означило и завршетак ове занимљиве и надасве инспиративне манифестације за све посетиоце, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и Базена Пећинци.
Основци све три основне школе са територије пећиначке општине такмичили су се у слободном пливању у две категорије – дечаци и девојчице, груписани по узрастима. У најмлађој категорији од IV до V разреда – дечаци прво место освојио је Марко Чавић из Шимановаца, друго место припало је Стевану Инђићу такође из Шимановаца, док се на трећен нашао Давид Јокић из Пећинаца. У категорији од VI до VII разреда – дечаци, најуспешнији је био Милош Јанковић из Купинова, друго место је освојио Душан Ђаковић из Пећинаца, док је трећи на циљ стигао Никола Чавић из Шимановаца. У категорији VIII разреда борила су се два основца, а бржи је био Матеја Јовановић из Обрежа који је освојио прво место, док је његов вршњак Сергеј Цветковић из Пећинаца освојио друго место.
У категорији девојчица, узраста IV, V и VI разред, најбржа је била Ана Јовановић из Обрежа, друго место припало је Ивани Попадић из Пећинаца, док се трећа била Ана Ристивојевић из Шимановаца. У категорији VII разреда прво место је освојила Јована Моравчевић из Обрежа а друго Александра Ђекић из Шимановаца. У последњој категорији VIII разред прво место је освојила Андреја Вукић из Пећинаца, док је друго припало Теодори Живковић из Шимановаца.
Награде најуспешнијима, али и дипломе за учешће свим такмичарима, уручили су Томислав Ћирковић директор Јавне установе „Спортски центар“ и Иван Стојаковић инструктор пливања и наставник физичког васпитања.
Слодобним бацањима у кош у води завршена је Спортска недеља на пећиначким базенима, а заинтересованост деце је још једном показала да су овакве манифестације увек добродошле јер на посебан начин промовишу здрав начин живота и развијање спортског духа код деце.
Такмичари су подељени по узрасту у категорије – основци и средњошколци, а свима су на крају уручене дипломе за учешће и пожртвованост. У категорији средњошколци – дечаци најуспешнији са 4 погодака био је Славољуб Тришић из Доњег Товарника, друго место освојио је Алекса Радивојевић из Шимановаца са 3 погодака, треће Милан Вокић такође из Шимановаца са 2, док је на четвртом месту Лука Ранковић из Деча са 1 погодком. У категорији основци – дечаци најбољи је био Лука Пејовић из Ивањице са 5 погодака а други Давид Јокић из Пећинаца са 3 погодка. У категорији средњошколци – девојчице најуспешнија је била Верица Живић са 4 погодка, затим следи Тамара Ђурђевић из Пећинаца са 2 погодка, док 3 место деле Вања Живић и Милица Живић са по једним погодком. У категорији соновци – девојчице најбоља је била Марија Милер из Пећинаца са 6 погодка, друга је Дуња Вучетић из Доњег Товарника са 3 и трећа Анђела Вукић из Пећинаца са 2 погодка. Награде учесницима последњег такмичења овогодишње Спортске недеље уручио је Иван Стојаковић, инструктор пливања.