На пећиначким базенима завршена је купалишна сезона, као и бесплатна школа пливања за најмлађе становнике општине Пећинци, који су током лета били у прилици да науче да пливају или усаврше разне стилове пливања. Бесплатну школу пливања ове године су, захваљујући успешној сарадњи са пећиначком локалном самоуправом реализовали Спортски савез “Развој спортова” и Базени Пећинци.

Дипломе новопеченим пливачима данас су уручили председник Спортског савеза „Развоја спортова“ Синиша Ђокић, руководилац пећиначких базена Дарко Пантић и заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић, који је пре свечаног уручења диплома деци честитао на труду и раду током лета.

„Надам се да сте током протеклог лета схватили значај здравог начина живота, као и важности да научите да пливате, јер пливање вам пружа прилику да лепо обликујете своје тело али и да на један здрав начин развијете спортски дух. Пећиначка локална самоуправа доста улаже у најмлађе, у вас, а добром сарадњом са Спортским савезом и Базенима у прилици смо да вам омогућимо и ову школу. Ми ћемо наставити и наредне године да финансирамо бесплатну школу пливања како би сва деца са територије пећиначке општине научила да пливају, а на вама је да оно што сте научили током протеклог лета примените у даљем животу – да наставите да се бавите спортом” – истакао је Војкић.

Развијање спортског духа код најмлађих један је од основих циљева пећиначког Спортског савеза “Развој спортова”, а како нам је рекао председник Синиша Ђокић, улагање у развој школског и аматерског спорта је њихов приоритет.

“Изузетно нам је важно да сва наша деца од најраније доби крену да се баве неком врстом спорта, те смо пре седам година одлучили да им омогућимо бесплатну школу пливања, где ће бити у прилици не само да се забаве током летњег распуста, него и да науче једну вештину која ће им омогућити да се правилно развијају, а надам се и пробудити у њима жељу да наставе да се баве овим или неким другим спортом” – рекао је Ђокић.

Укупно 120 малишана ове године је успешно завршило школу пливања – једни су научили да пливају, други развили разне стилове пливања, а они најмлађи су се ослободили страха од воде и направили прве кораке ка пливању. Током два месеца са њима су радили искусни инструктори пливања Борко Крстић и Иван Стојаковић – наставници физичког васпитања и Драгана Најић, Небојша Кокиновић и Дејан Томић – студенти ДИФ-а.

Бесплатна школа пливања на пећиначким базенима једна је од предности за сву децу са територије општине, али и родитеље јер, како нам је рекао Александар Николић родитељ једног од детета које је похађало часове, свакако је олакшавајућа околност што у Пећинцима постоји таква једна школа, а посебно јер је бесплатна.

“Сматрам да је веома битно да деца на време науче да пливају као и да се баве пливањем. Веома смо задовољни са инструкторима који су радили са њима, мислим да су били добри педагози и да су деца научила и савладала неке почетне кораке, као и да ће следеће године научити још више“ – рекао је Николић.

Мали пливачи, који су данас добили и дипломе за свој труд, рад и знање које су стекли током протекла два месеца били су видно задовољни и нестрпљиви у ишчекивању наредне купалишне сезоне и школе пливања, а како нам је рекла Кристина Васић из Прхова која није знала да плива, посебно јој је драго јер ће од сада моћи да се купа у великом базену.