Окружни кошаркашки савез Срема и Кошаркашки клуб „Срем баскет“ из Пећинаца, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, организовали су јуче у спортској хали у Доњем Товарнику VII „Ол стар млађих категорија“. Током овог турнира, који се сваке године одржава у другој општини, организовано је пет ревијалних утакмица за различите узрасте: минибаскет (У 11), млађи пионири (У 13), пионири (У 15), пионирке и кадети. Резултат је био у другом плану. Једноставно, љубитељи кошарке, међу којима су били бројни стручњаци овог спорта, имали су прилику да виде каква је будућност сремске кошарке и да закључе – блистава!

„Имали смо прилику да видимо најталентованију децу из читавог Срема“ – изјавио је тренер КК „Срем баскет“ Живко Мисирача – „Континуитет доброг рада није прекинут и после седам година имамо и репрезентативце Србије. Верујемо да ће овакве манифестације још више популарисати овај спорт. Трудимо се да привучемо што више деце и да их, уз помоћ кошарке, усмеримо ка здравом, спортском животу. Кроз халу у Доњем Товарнику продефиловало је преко 200 деце. Прелепа слика за нашу општину, за ово место и за овај објекат који је, по ко зна који пут, оправдао своје постојање.“

Као део ове занимљиве манифестације, ОКС Срема организовао је показни тренинг, на којем је предавач био Петар Родић, председник Савеза.