Током јучерашњег дана, на игралишту фудбалског клуба „Хајдук 1932“ у Шимановцима, под покровитељством пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“, организован је 21. турнир пионирских екипа „Будући асови“, за младе играче 2009. годишта, на којем су учествовали, поред домаћина и познати клубови из Београда, Новог Сада и Шапца – Црвена звезда, Партизан, ОФК Београд, Раднички, Војводина, Чивија и ШФ Шарић. Већ прве утакмице су показале да ће млади играчи Војводине бити међу најозбиљнијим кандидатима за победника. То су и постали, уз гол разлику 13:0.

Учеснике турнира и госте, поздравили су Зоран Војкић, заменик председника општине Пећинци, Александар Мандић, председник Савета месне заједнице Шимановци, као и Жарко Мркајић, тренер најмлађих фудбалера Хајдука, родоначелник турнира „Будући асови“.

„Ова спортска манифестација је одавно постала заштитни знак не само Хајдука 1932 и Шимановаца, већ и локалне заједнице. Драго нам је да је турнир међу најјачим за ово годиште у Србији. Као таквог, пећиначка локална самоуправа га је препознала и финансира. Ови млади фудбалери морају да се на прави начин едикују и да кроз спорт стасају у људе. Наравно, ми ћемо и даље максимално помагати све активности наших клубова, а посебно школски спорт“ – изјавио је Војки.

Шутом са центра турнир је званично отворио Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“.

„Велика је част и привилегија скупити на једно место наше најеминентиније клубове. Та чињеница најбоље показује колики углед ужива овај турнир. Током протеклих двадесетак година, турнир је на неки начин био одскочна даска за, сада већ аформисане, суперлигашке фудбалере, па и интернационалце. Надамо се да ће међу играчима, које смо сада гледали, бити таквих. Жарку Мркајићу желимо да са несмањеним еланом, настави са популаризацијом фудбала“ – изјавио је Ђокић.

У првој фази турнира екипе су играле по групама. Резултати: Група А, Партизан – ШФ Шарић 3:0, ОФК Београд – Чивија 1:0, ШФ Шарић – Чивија 4:0 и Партизан – ОФК Београд 2:0; Група Б, Црвена звезда – Раднички 8:0, Хајдук 1932 – Војводина 0:5, Раднички – Хајдук 1932 0:2 и Црвена звезда – Војводина 0:5. Утакмице за пласман: за 7. место, Раднички – Чивија 3:0; за 5. место, Хајдук 1932 – ШФ Шарић 3:2; за 3. место, Црвена звезда – ОФК Београд 6:0; финале, Војводина – Партизан 3:0. Три најбоље екипе награђене су пехарима, а њихови играчи медаљама.

Организовано је и такмичење у пимпловању (жонглирању) лопте, где је највише успеха имао Драган Анокић (ШФ Шарић). Специјалне награде, плакете и лопте, добили су: најбољи играч, Вељко Петровић и стрелац, Лука Андријашевић (оба из Војводине) и голман, Милош Ћирић (ОФК Београд). Најуспешнији тренер, Ђорђе Пинтаћ (Војводина), од домаћина добио је „специјалну награду“ – шешир.