Током протеклог викенда, у спортској хали у Доњем Товарнику, одигран је 9. кошаркашки турнир „Викенд под кошевима“, који већ традиционално организује Кошаркашки клуб „Срем Баскет“ из Пећинаца, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“.

Током два дана турнира кошаркаши од 2009. до 2006. годишта показали су раскошан таленат, а међу гостима манифестације били су и Петар Родић, председник Окружног кошаркашког савеза и бивши тренер млађих селекција Југославије и Србије, и Александар Петковић, тренутно координатор свих млађих селекција Кине.

„Кошаркашки клуб Срем Баскет је постао препознатљив по добром и организиованом раду“ – изјавио је отварајући турнир Томислав Ћирковић, директор Јавне установе Спортски центар – „За све ове године, кошарка је захваљујући овом клубу и његовом тренеру Живку Мисирачи постала у нашој средини изузетно популарна, а овај турнир је прерастао у традицију, те се трудимо да га на све начине подржимо, јер је постао један од спортских заштитних знакова општине Пећинци.“

Првог дана турнира такмичило се 2006. и 2007. годиште. Резултати: Железничар (Инђија) – Срем (Сремска Митровица) 52:32, Срем Баскет – Крис Крос (Панчево) 50:39, Железничар – Срем 37:50, Крис Крос – Срем 62:35, Железничар – Крис Крос 22:38 и Срем Баскет – Срем 56:39. У шутирању тројки првог дана најбољи је био Сава Илић (Крис Крос).

Другог дана турнира на паркету је било 2008. и 2009. годиште. Резултати: Срем Баскет – Јадран (Голубинци) 26:24, Стара Пазова – Словен (Рума) 36:23, Срем Баскет – Стара Пазова 24:46, Јадран – Словен 20:40, Словен – Срем Баскет 29:19 и Стара Пазова – Јадран 38:21. У шутирању тројки другог дана турнира победио је Борислав Станковић (Словен).

„Најважније је да је такмичење протекло у најбољем реду и да су се деца презадовољна вратила својим кућама. Захваљујемо свима који су помогли да ова спортска манифестација постане традиција и да успе у сваком погледу. С нама су били Спортски савез „Развој спортова“, Луки комерц, Индустрија меса Ђурђевић, Мини Пани, Сим транс, Делта Генерали, СТР Јул Мар и многи други. Следеће године наш клуб слави десетогодишњицу постојања, а десето издање доживаће и Викенд под кошевима“ – изнео је своје утиске по завршетку турнира Живко Мисирача, тренер КК Срем Баскет.

Традиционални турнир „Викенд под кошевима“, који девету годину заредом организује Кошаркашки клуб „Срем баскет“ из Пећинаца, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“ и пећиначке локалне самоуправе, биће одигран предстојећег викенда у спортској хали у Доњем Товарнику.

Турнир се и ове године игра два дана. У суботу, 22. септембра, од 15.00 часова наступиће Млађи пионири (у 13), такмичари 2006. и 2007. годиште, а у недељу, 23. септембра, од 14.00 часова игра Мини баскет селекција (у 11), такмичари 2008. и 2009. годиште.

Како је најавио трене КК „Срем баскет“ Живко Мисирача, играће се на два терена, а оба дана турнира наступиће по четири кошаркашке екипе. Турнир је, како је рекао, пријатељског карактера и резултат није у првом плану, а паралелно са утакмицама биће организовано и такмичење у шутирању на кош.

Организатор је упутио позив свим љубитељима кошаркашког спорта да за викенд дођу у Доњи Товарник и пруже подршку младим талентима.