Кошаркашки клуб Срем баскет, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, организује 23. и 24. септембра у спортској хали у Доњем Товарнику 8. Викенд под кошевима.

„У овом тренутку углавном су познати сви детаљи ове традиционалне, спортске манифестације. Остаје само да нам учешће потврди екипа КК Дифенс из Новог Сада. У суботу, од 15.00 часова, представиће се млађи пионири (годиште 2005/2006). Љубитељима овог спорта представиће се КК Срем Баскет, КК Партизан из Београда, КК Стара Пазова и КК Дифенс из Новог Сада

Дан касније, у недељу, на паркет ће изаћи годишта 2007. и 2008.: КК Срем Баскет, КК Џокер из Београда, КК Словен из Руме и КК Железничар из Инђије. Специјални гост биће Петар Родић, бивши тренер кадетске репрезентације Југославије, али и тренер Хемофарма из Вршца. Сада је председник КС Срем. Наравно, гости ће нам бити челници општине и Спортског савеза“ – каже Живко Мисирача , тренер КК Срем Баскет.

У паузи утакмица биће организовано такмичење у шутирању тројки, а за најбоље учеснике припремљене су награде. У сваком случају циљ манифестације је промоција спорта у општини Пећинци и кошарке као једног од најтрофејнијих спортова у нашој земљи.

ИЗВЕШТАЈ

Јуче је у спортској хали у Доњем Товарнику, такмичењем 2007. и 2008. годишта, завршен традиционални дводневни турнир „Викенд под кошевима“, у организацији Кошаркашког клуба „Срем баскет“, под покровитељством пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“ и Општине Пећинци. Кошаркашко умеће на терену приказали су млади кошаркаши – КК „Железничар“ из Инђије, КК „Џокер“ из Београда и два тима из Пећинаца КК „Срем баскет 1“ и „Срем баскет 2“, а председник Развоја спортова Синиша Ђокић изразио је посебно задовољство јер је турнир постао традиција и сваке године изнедри бројне таленте, као што је и ове 8. по реду.

„Заиста је било велико уживање гледати ове мале кошаркаше, који неспорно поседују велики таленат. Пећиначка локална самоуправа и Спортски савез ће наставити да, у сваком погледу, створе што боље услове за најмлађе спортисте, поготово предшколског и школског узраста. Посебно нам је драго да је спортска хала у Доњем Товарнику још једном оправдала своје постојање“ – истакао је Ђокић.

Тренер КК „Срем баскет“ Живко Мисирача није крио задовољство по завршетку турнира, јер како каже, очигледно је да је кошарка у пећиначкој општини „ухватила здрав корен“. „Видело се доста тога на овом 8. по реду турниру, али и кроз чињеницу да су наши играчи већ постали репрезентативци у свом узрасту и да освајају и међународне турнире. Још једном се захваљујемо свим спонзорима и пријатељима, који су са нама осму годину. Што се овогодишњег турнира тиче, резултат је у другом плану. Акценат стављамо на дружење и промоцију правих вредности – спорта, кошарке и наравно Општине Пећинци“ – рекао је Мисирача.

Након одиграна два кола, најуспешнији су били београђани КК Џокер“ са освојених 6 победа, на другом месту домаћини КК „Срем баскет 1“ са 3, трећи КК „Железничар“ из Инђије са две победе и на четвртом месту друга екипа домаћина КК „Срем баскет 2“ са једном победом.

У шутирању „тројки“ најбољи је био Филип Рајчевић из београдског Кошаркашког клуба „Џокер“.