У препуној сали Дома културе у Доњем Товарнику, у присуству представника свих 36 клубова чланова, представника локалне самоуправе и јавног живота општине Пећинци, синоћ су уручене традиционалне Годишње награде Спортског савеза „Развој спортова“најуспешнијим спортистима и клубовима, спортским радницима и најуспешнијима у школском спорту у 2016. години. У сениорској конкуренцији за најбољу спортисткињу проглашена је Јована Савковић из Одбојкашког клуба „Младост 07“ Пећинци, титулу најбољег спортисте понео је Саша Новић из Фудбалског клуба „Слобода“ Доњи Товарник, а ФК „Слобода“ је проглашен за најбољу спортску екипу.

У свом поздравном обраћању председник „Развој спортова“ Синиша Ђокић је нагласио да је Спортски савез за само 4 године нарастао у организацију коју чини 36 спортских колектива и која окупља преко хиљаду и по спортиста из пећиначке општине. „Овакав успон не би био могућ без подршке локалних институција, а пре свега, без подршке пећиначке локалне самоуправе, која се до сада показала као драгоцен партнер, који је увек био спреман да финансијски подржи све наше програме. Без заједничког рада, међусобне подршке и разумевања ни Савез као организација, ни спортски колективи, ни појединци не би успели да постигну резултате на које сви можемо да будемо поносни“ – рекао је Ђокић.

Награде најбољим спортистима и спортским клубовима уручила је председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом изјавила да јеСпортски савез својим деловањем у последњих неколико година значајно унапредио аматерски спорт у општини Пећинци, укључујући ту и школски спорт где је у последње време приметан пораст интересовања ученика за бављење спортом. „Томе су свакако допринеле мере подршке спортским клубовима и школама, као што су куповина спортске опреме и реквизита и обнова школских терена, али и награђивање најуспешнијих ученика бесплатним летовањем. Поред тога, изградњом спортске хале у Доњем Товарнику обезбеђени су адекватни услови за тренинг и за организацију како првенствених утакмица, тако и школских такмичења, посебно у зимским условима. Локална самоуправа упркос оптерећености наслеђеним дуговањима, сваке године значајна средства издваја за развој спорта и резултати су видљиви, а Спортски савез је увек имао нашу подршку и имаће је и у будућности“ – рекла је прва жена пећиначке општине и додала да се нада да ће наредне године у конкуренцији за награде бити још више спортиста и клубова са изванредним резултатима.

У сениорској конкуренцији за најбољу спортисткињу проглашена је Јована Савковић из Одбојкашког клуба „Младост 07“ Пећинци, титулу најбољег спортисте понео је Саша Новић из Фудбалског клуба „Слобода“ Доњи Товарник, а ФК „Слобода“ је проглашен за најбољу спортску екипу.

У јуниорској конкуренцији титулу најбоље спортисткиње добила је Милица Дорошки из Теквондо клуба „Змај“ Пећинци, за најбољег спортисту проглашен је Сергеј Цветковић из Кошаркашког клуба „Срем баскет“ Пећинци, а „Срем баскет“ је награђен као најбоља јуниорска спортска екипа. Награде најуспешнијим спортским радницима уручио је начелник Општинске управе општине Пећинци Жељко Трбовић. За најзаслужнијег спортског радника проглашен је Перица Лисулов из ФК „Граничар“ Обреж, за најбољег спортског радника у 2016. години проглашен је Аца Јовичић из ФК „Ловац“ Карловчић, а за најбољег тренера Живко Мисирача, тренер КК „Срем баскет“ Пећинци.

За најбоље спортисте средњошколце проглашени су Вања Јухазовић и Милан Видаков из Средње техничке школе Миленко Веркић-Неша“, најбољи спортисти основци су Ивана Беговић из ОШ „Слободан Бајић-Паја“ Пећинци и Алекса Радивојевић из ОШ „Душан Јерковић-Уча“ Шимановци. За најбољег наставника физичког васпитања проглашен је Бојан Живанић из шимановачке основне школе, која је уједно добила награду као школа која је постигла најзапаженије спортске резултате у 2016. години. Награде најуспешнијима у школском спорту уручила је Снежана Гагић, начелница Одељења за друштвене делатности пећиначке Општинске управе.

Специјалним плакетама за допринос развоју спорта награђени су Општина Пећинци, Полицијска испостава у Пећинцима и Ловачко друштво Доњи Товарник. У име награђених захвалио се Живко Мисирача који је рекао да без улагања у спорт од стране Спортског савеза и локалне самоуправе клубови не би могли да функционишу и постижу врхунске резултате.

„Средства која се из године у годину улажу у спорт помажу нам да постижемо резултате какве постижемо, а на нама је сада да радимо још више и боље како бисмо оправдали уложена средства“ – рекао је Мисирача. Поред награда, Спортски савез је клубовима члановима на поклон уручио 37 комплета спортске опреме и реквизита, као и 12 ваучера за куповину средстава за одржавање терена и просторија, тако да нико није отишао празних руку.

Свечаност је својим гласом оплеменила млада вокална солисткиња у успону Теодора Радосављевић, која је до сада издала три сингла. Теодора је на почетку свечаности отпевала химну „Боже правде“, а потом и свој првенац „Проблем“ и најновији сингл „Шта ако…?“.