Спортски савез „Развој спортова“, сада већ традиционално, награђује најуспешније спортисте и клубове, спортске раднике и најуспешније у школском спорту, и тиме подстиче развој спортских аквитности у пећиначкој општини, али и најмлађе да се баве спортом. Тим поводом синоћ су у Спортској хали у Доњем Товарнику, у присуству представника свих 37 клубова чланова, представника локалне самоуправе и јавног живота општине Пећинци, уручене Годишње награде Спортског савеза „Развој спортова“ најуспешнијима у 2017. години.

У свом поздравном обраћању председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић је нагласио да ова манифестација има за циљ да истакне оне који су се спортским резултатима издвојили током године, а све остале да подстакне на још преданији рад и стремљење ка још бољим резултатима.

„Спортски савез за непуних 5 године нарастао је у организацију коју чини 37 спортских колектива, и поносан сам да могу да кажем да окупља преко 1500 спортиста из наше општине. Наравно, све ово не би било могуће без подршке пећиначке локалне самоуправе која препознаје значај улагања у младе и спорт, а захваљујући управо подршци Општине, у могућности смо да сваке године у сарадњи са пећиначким Базенима организујемо бесплатну школу пливања за сву нашу децу, као и бесплатан улаз на Базене за одличне ученике“ – истакао је Ђокић.

Награде најбољим спортистима и спортским клубовима уручила је председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом нагласила су изградњом спортске хале у Доњем Товарнику обезбеђени адекватни услови за тренинг и за организацију како првенствених утакмица, тако и школских такмичења, посебно у зимским условима.

„Локална самоуправа упркос оптерећености наслеђеним дуговањима, сваке године значајна средства издваја за развој спорта и резултати су видљиви, а Спортски савез је увек имао нашу подршку и имаће је и у будућности. Приметно је да је Спортски савез значајно унапредио аматерски и школски спорт, а томе су свакако допринеле мере подршке спортским клубовима и школама, као што су куповина спортске опреме и реквизита и обнова школских и терена за мале спортове, али и награђивање по 12 најуспешнијих ученика из сваке школе бесплатним летовањем“ – рекла је Ковачевић Суботички.

У јуниорској конкуренцији титулу најбољег спортисте понео је Стефан Марковић, члан Теквондо клуба „Змај“ из Пећинаца, најсупешнија јуниорка је Дуња Радосављевић члан Клуба за ритмичку гимнастику „Топ Гyм“ из Шимановаца, а најбоља спортска јуниорска екипа у 2017. години је КК „Срем баскет“ из Пећинаца. У категорији сениора најбоља ове године је Драгана Наић одбојкашица ОК „Младост 07“, најуспешнији спортиста је фудбалер Слободе из Доњег Товарника Андреја Радосављевић, док је титулу најуспешније спортске екипе понео фудбалски клуб „Слобода“ из Доњег Товарника.

За најзаслужнијег спортског радника у 2017. години проглашен је Предраг Грујић из Суботишта, а за најбољег спортског радника проглашен је Владимир Шарић из Шимановаца. Титулу набољег тренера у 2017. години понео је Милан Кнежевић, тренер ФК „Слобода“ из Доњег Товарника.

Награде најуспешнијима у школском спорту уручила је Снежана Гагић, члан Привременог органа општине Пећинци, а за најбољег спортисту ученика основне школе проглашен је Игор Сретковић ученик осмог разреда из Брестача, док је Теодора Ивановић, ученица шестог разреда из Шимановаца, најбоља спортисткиња ученица основне школе. У категорији ученика средње школе титулу набољег спортисте понео је Владимир Ковачевић из Брестача, а титулу набоље спортисткиње понела је Тамара Ђурђевић из Пећинаца. За најбољег наставника физичког васпитања у 2017. години проглашен је Иван Стојаковић из Брестача, а школа која је постигла најзапаженије резултате на спортским такмичењима у 2017. години је ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца.

У име награђених присутнима се обратио Иван Стојаковић, који је ове године понео титулу најбољег наставника физичког васпитања.

„Заиста желим да се захвалим Спортском савезу на изузетној сарадњи у протеклој години, а свакако да се надамо да ће и у наредној години да та сарадња бити још квалитетнија и боља. Циљ нам је да још више деце и омладине усмеримо ка спорту и да спортска слика наше општине буде још лепша и боља“ – рекао је Стојаковић

Поред награда најуспешнијим спортистима и спортским колективима Развој спортова традиционално награђује и установе најзаслужније за унапређење спорта у општини Пећинци. Специјалним плакетама за допринос развоју спорта награђени су Општина Пећинци, Полицијска станица Пећинци, Ловачко друштво “Доњи Товарник”, пећиначки Дом здравља “Др Драган Фундук” и медијска кућа Сремска телевизија, а плакете је уручио председник Спортског савеза Синиша Ђокић.

Као и сваке године, поред награда Спортски савез је клубовима члановима, основним школама и предшколској установи на поклон доделио комплете спортске опреме и реквизита, као ваучере за куповину средстава за одржавање терена и просторија, које су уручили Жељко Трбовић начелник Општинске управе општине Пећинци и Синиша Ђокић.

Свечаност Годишње доделе спортких награда у доњотоварничкој Спортској хали, синоћ је својим гласом оплеменила млада вокална солисткиња Дуња Радосављевић, која је на почетку свечаности отпевала химну „Боже правде“, као и касније током програма песму “Џемпер за виноград”. Такође, два ансамбла културно уметничког друштва “Извор Доњи Товарник” представила су се публици и присутнима кореографијама “Игре из Шумадије” и “Игре из Лесковца”.