Једна од спортских догађаја који су већ традиционално саставни део обележавања Дана општине Пећинци је турнир у одбојци за жене, који сваке године окупи екипе Општинске управе, јавних установа и предузећа.

Тако се и ове године за титулу најбољих на спортским теренима пећиначке основне школе такмичило седам одбојкашких екипа – Општинске управе Општине Пећинци, Дома здравља „Др Драган Фундук“, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново, СТШ „Миленко Веркић Неша“ Пећинци, ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, Предшколске установе и „Влада Обрадовић Камени“.

За титулу најбољих на турниру, који под покровитељством Општине Пећинци организује Спортски савез „Развој спортова“, избориле су се одбојкашице Основне школе „Слободан Бајић Паја“ Пећинци, друго место су освојиле одбојкашице пећиначког Дома здравља, а треће место припало је екипи Основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново.

Пехаре и медаље победницима уручили су заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић и начелница Одељења за друштвене делатности пећиначке Општинске управе Снежана Гагић