Јуче су свој допринос спортском обележавању Дана општине дале и одбојкашице. На турниру, организованом у фискултурној сали Основне школе „Слободан Бајић Паја“, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, учествовало је шест екипа: ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново, ОШ „Слободан Бајић Паја“, Дом здравља „Драган Фундук“, СТШ „Миленко Веркић Неша“ и Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени“.

Током вишечасовног турнира одбојкашице су приказале завидну борбеност, али и таленат, а како нам је рекао председник Спортског савеза Синиша Ђокић, још једном се потврдило да је одбојка популарна међу женском популацијом.

„Изузетно ми је драго да су се наше јавне и образовне установе одазвале и ове године, и да су дале немерљив допринос спортском обележавању Дана општине. Одбојка је веома популарна у нашој општини, доказ је и успешан ОК „Младост 07“ који сваке године изнедри нове младе таленте, али да одбојка не познаје старосне границе доказ је и овај турнир“ – рекао је Ђокић.

У првој фази турнира играли се на испадање: ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ – Предшколска установа 1:2 (17:25, 25:18 и 13:15), СТШ „Миленко Веркић Неша“ – ОШ „Душан Јерковић Уча“ 1:2 (19:25, 25:16 и 5:15) и Дом здравља „Драган Фундук“ – ОШ „Слободан Бајић Паја“ 2:1 (25:19, 22:25 и 15:12).

Потом су победници играли међусобно да би се добио пласман од првог до трећег места: ОШ „Душан Јерковић Уча“ – Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени“ 2:0 (25:21 и 25:17), ОШ „Душан Јерковић Уча“ – Дом здравља „Драган Фундук“ 2:0 (25:23 и 28:26) и Предшколска установа „Влада Обрадовић Камени“ – Дом здравља „Драган Фундук“ 12:25 и 19:25).

Коначан пласман: 1. ОШ „Душан Јерковић Уча“, 2. Дом здравља „Драган Фундук“ и 3. Предшколска установа „Драган Фундук“.
Награде најбољим екипама, пехаре и медаље, уручили су Дејан Живановић помоћник председника општине Пећинци, Маја Дошеновић из општинског Одељења за друштвене делатности и Синиша Ђокић, док су судије на терену били наставници физичког васпитања Милица Ђурђевић и Бојан Алексов.