У оквиру обележавања Дана општине, на шеталишту у Пећинцима одржана је Олимпијада предшколаца, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе. Шеталиште је данас било испуњено осмесима преко 200 предшколаца са територије пећиначке општине, који су на полигону спретности показали вештине у савладавању препрека, такмичећи се са својим вршњацима.

Испред локалне самоуправе манифестацији су присуствовале Снежана Гагић начелница Одељења за друштвене делатности и председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички која је обраћајући се малим такмичарима истакла значај овог спортског догађаја, јер, како је рекла, на јесен полазе у први разред где их очекује више обавеза, али на спорт не смеју да забораве.

„Ово је прилика да ставимо круну на један период који су деца провела у предшколској установи и да их припремимо за оно што следи а то је полазак у први разред, који је свакако велика промена за њих. Поред лепог дружења данас, важно је да деца схвате да је бављење спортом од изузетне важности за њихов правилан развој и да треба да наставе да се баве спортом без обзира колико обавеза имају“ – рекла је прва жена пећиначке општине.

По завршетку такмичарског дела програма, насмејани и весели предшколци окитили су се медаљама, које су им уручили председница Дубравка Ковачевић Суботички, начелница Снежана Гагић и председник Спортског савеза Синиша Ђокић, са жељом да им управо те медаље буду својевсртан подсетник на један период њиховог најмлађег и најбезбрижнијег доба.