Постала је традиција да се у оквиру обележавања Дана општине, на шеталишту у центру Пећинаца, под покровитељством Спортског савеза, организује турнир у шаху по убрзаном темпу. Овогодишњи турнир окупио је 24 учесника: 8 у сениорској и 16 у пионирској конкуренцији. Шаховски турнир, свечаним повлачењем првог потеза у партији Лазар Бабић – Дејан Живановић, отворио је Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“.

„Драго нам је да су шахисти и овог пута обогатили наш спортски програм, а посебно је лепо видети младе шахисте у оволиком броју. Надамо се да ће наставити да се баве овим спортом и да ће у блиској будућности бити међу првотимцима у нашим шаховским клубовима“ – рекао је Ђокић.

Победник у сениорској конкуренцији био је Дејан Качаревић из Прхова, члан ШК „Шимановци“ са 6,5 поена из 7 партија. Други је био Дејан Живановић из Деча са 6, а трећи Дејан Јовановић из Прхова са 4,5 поена. Учинак осталих шахиста: Зоран Вуков и Лазар Бабић по 4, Зоран Дудуки и Влатко Видаков по 1,5 и Илија Вуков без поена.

У пионирској конкуренцији, међу 16 такмичара, најбољи је био Жарко Стојановић из Брестача са 7 поена (7 партија), други је био Лука Рајић (Прхово) са 6, док је трећа Катарина Девчић (Пећинци) имала 5 поена.

Темпо игре код сениора је био 10 минута по играчу, а код пионира 5 минута. Награде најбољим учесницима, пехаре и медаље, уручили су Дејан Живановић помоћник председника општине Пећинци и Синиша Ђокић председник Спортског савеза.