Традиционално, поводом Дана општине, на шеталишту поред Културног центра у Пећинцима Спортски савез „Развој спортова“ организује шаховски турнир, на коме се посебно такмиче јуниори и сениори. Овогодишњи турнир данас је окупио 23 играча са територије пећиначке општине – 12 у сениорској и 11 у јуниорској конкуренцији.

У сениорској конкуренцији победио је Лазар Пештерац из Шимановаца са 9,5 поена из 11 партија. Учинак осталих шахиста: Лазар Бабић 9, Дејан Живановић и Живко Петровић по 8,5, Божидар Јовановић и Дејан Јовановић по 6, Мирослав Гудовић и Зоран Вуков по 4, Лазар Чавић, Војислав Поповић и Ивица Најић по 3 и Радован Васић 1,5 поена.

Награде заслужено најбољим учесницима у сениорској конкуренцији уручио је Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“.

Најуспешнији у јуниорској конкуренцији био је Немања Мартић из Пећинаца, који је из 10 партија освојио 9 поена. Пласман преосталих учесника: Јован Петровић и Никола Јовановић по 8, Милош Коцољевац 7, Јован Нешковић 6, Никола Коцољевац 5,5, Јанко Папуга, Михајло Компленац и Филип Чубрило по 3,5 и Марко Репац 1 и Михајло Дудић без поена, а најуспешнијим младим шахистима медаље је доделио Дејан Живановић, помоћник председнице општине Пећинци.