У фискултурној сали Основне школе „Душан Јерковић Уча“ у Шимановцима одржана је „Дечја олимпијада“, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе. На полигону спретности, најмлађи становници пећиначке општине, узраста од 4 до 10 година, уз осмех и такмичарски дух показали су своју спретност и умеће.

Како нам је рекла Снежана Гагић, члан Привременог органа општине Пећинци, спортска манифестација „Дечја олимпијада“, започета пре неколико година, постала је већ традиција.

„Драго ми је да видим сву ову децу како се такмиче између себе са осмехом на лицу. То само говори да труд Развоја спортова и пећиначке локалне самоуправе да деци од малих ногу развију спортски дух, почиње да даје резултате. Драго ми је да смо окупили и мало старију децу, али нажалост због величине ове сале нисмо могли примити све пријављене. Завршну Олимпијаду, са много више учесника, организоваћемо 23. децембра у Спортској хали у Доњем Товарнику“ – рекла је Гагић.

Дечја олимпијада у Шимановцима, није се разликовала од било које друге, јер су и сва деца победници. Медаље малим учесницима, по завршетку такмичења, уручили су Снежана Гагић, Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“, Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“ и Снежана Станковић, директор шимановачке основне школе.