Основна школа „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца јуче је била домаћин другог такмичарског дана Дечије олимпијаде, где су своје умеће на полигону спретности показали млади такмичари из основних школа пећиначке општине, као и предшколци из Пећинаца.

Заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић изјавио је да локална самоуправа велику пажњу посвећује развоју школског спорта. „И у будућности ћемо, свакако, улагати средства у ову врсту спортских активности. Млади и деца школског узраста, треба да буду усмерени на спорт и физичку активност и да се здраво формирају,“ рекао је Војкић и нагласио да ће значајна средства бити уложена и у реконструкцију школских игралишта и фискултурних сала, како би школски спорт дошао до изражаја.

У екипној конкуренцији, на Дечјој олимпијади прво место заузела је ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца, друго купинска Основна школа „Душан Вукасовић Диоген“, а треће „Змајева школица спорта“ из Пећинаца. За њима следи подручно одељење Основне школе „Слободан Бајић Паја“ из Доњег Товарника.

Најуспешнији у појединачној конкуренцији су: Немања Граховац из Купинова који је освојио прво место, затим Матеја Поповић из Пећинаца на другом и Никола Чавић из Шимановаца са освојеним трећим местом. Међу девојчицама најуспешнија је Маша Веселиновић из Доњег Товарника, на другом месту је Теодора Ивановић из Шимановаца и на трећем Ивана Јовановић из Купинова.