Фудбалски клуб Хајдук 1932 организовао је двадесети, јубиларни, фудбалски турнир пионирских екипа под називом „Будући асови“. Поред домаћина, учествовали су Слобода из Доњег Товарника, Црвена звезда, Рад и ОФК Београд из Београда, Чивија из Шапца и Школа фудбала „Сава Солдатовић“ из Земуна, а екипе су биле састављене од младих талената 2007. годишта.

Као и много пута до сада, Општина Пећинци и Спортски савез “Развој спортова” у сваком смислу су стали иза турнира.

“Хвала свима вама што сте нашли времена да дођете у Шимановце и да увеличате овај наш турнир” – рекао је заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић отварајући турнир – “Општина Пећинци ће и убудуће максимално подржавати манифестације оваквог типа. Захваљујем се и Спортскомсавезу, Хајдуку и тренеру Жарету Мркајићу што покушавају да од вас, пре свега, направе људе и успешне фудбалере. Верујем да ћемо вас за коју годину видети у неким вишим лигама.”

На крају, међу седам тимова најуспешнији је био Рад из Београда, друго место су заузели домаћи фудбалери Хајдука 1932, док је треће место припало ОФК Београду.

Награђени су и најбољи појединци: најуспешнији техничар је Алекса Ристић (Рад), стрелац Страхиња Радивојевић (Хајдук) са 5 голова, најбољи голман је Никола Марковић (ОФК Београд), док је Урош Илић из Рада најбољи играч. Најуспешнији тренер је Никола Момчиловић, тренер Рада. Награде су доделили заменик председнице општине Пећинци Зоран Војкић, председник “Развоја спортова” Синиша Ђокић и директор Јавне установе “Спортски центар” Томислав Ћирковић.