У раним јутарњим сатима, педесет четворо најуспешнијих ученика са територије пећиначке општине, који су претходних десет дана били на наградном летовању у Херцег Новом, вратили су се кући, а у Пећинцима их је дочекао заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, који је том приликом рекао да је најважније да су се деца безбедно вратила и да су се добро провела на заслуженом одмору, који су освојили по два критеријума – резултатима постигнутим у учењу и резултатима постигнутим у школском спорту.

„Бесплатно летовање за најуспешније ученике са територије наше општине је прилика за оне највредније да се одморе, виде нешто ново, друже са својим вршњацима и да схвате значај труда и рада који су уложили у своје знање или спортске вештине, а пећиначка локална самоуправа је ту да их награди и подстакне на даље улагање у себе и постизање што бољих резултата у даљем школовању“ – рекао је Војкић.

Као и сваке године, са децом су у Херцег Новом боравили наставници, професори, педијатар пећиначког Дома здравља и председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић, који нам је рекао да су, захваљујући лепом времену, деца била у прилици да десет дана уживају на плажи, на спортским теренима али и да се упознају са културно-историјским наслеђем старог Херцег Новог.

„Захваљујући доброј сарадњи Спортског савеза и општине Пећинци у прилици смо да, ево, већ шесту годину заредом, организујемо бесплатно летовање за најуспешније ученике из све три основне школе као и средње школе са територије наше општине, са циљем да се деца подстакну на што боље постизање резултата, како у школи тако и у спорту. Задњих пар године приметан пораст деце која се баве спортом, што ми је посебно драго. Веома сам поносан на сву нашу децу која се труде и раде, и право је задовољство овако их наградити“ – изјавио је Ђокић.

Помало сањиви али насмејани, одлични ученици и успешни мали спортисти наше општине, потврдили су нам да се марљив рад током школске године исплати и да су се лепо провели у Херцег Новом, а једна од награђених ученица је и Ивана Јовановић из Брестача која је летовање заслужила као одличан ученик Средње техничке школе „Миленко Веркић Неша“ и на основу успеха постигнутих на школским такмичењима.

„Било нам је јако лепо. Посетили смо неке знаменитости Херцег Новог, затим плажу Жањице, острво Мамулу, и управо због тога желим да се захвалим општини Пећинци и Спортском савезу који су нам то омогућили“ – рекла је Ивана и додала да је први пут боравила у Херцег Новом.

Одлична ученица пећиначке средње школе Јелена Тојчић из Пећинаца која је летовање заслужила одличним успехом, потврдила нам је лепе утиске ученика.

„Било нам је сјајно, купали смо се, дружили се и свакако да је овогодишње путовање мотивација да следеће године учим још боље“ – рекла нам је Јелена.