Сунчан пролећни дан на шеталишту у Пећинцима данас је био обојен дечјим смехом и игром. Четврте по реду Игре без граница, након Доњег Товарника, Купинова и Шимановаца окупиле су 250 малишана из целе општине на свечаној завршници. Организатор манифестације је Спортски савез „Развој спортова“ а покровитељ пећиначка локална самоуправа .

У присуству многобројне публике, деца су на полигону показала увежбаност и спретност, а како нам је рекла прва жена пећиначке Општине Дубравка Ковачевић Суботички, током протекле две недеље деца су развијала спортски дух али се пре свега дружила.

„Иако кажу да све што је лепо кратко траје, данас то није био случај, јер Игре без граница прерастају у традицију, а све већи број деце на полигону спретности је јасан показатељ да се видимо и наредне године. Задовољство је дружити се на овакав начин са децом, навијати за сваког од њих, пружити им подршку и видети њихова насмејана лица“ – истакла је Ковачевић Суботички.

На шеталишту у Пећинцима наступила су деца из: ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова, ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца и Деча, ОШ „Змај Јован Јовановић“ из Руме, Змајева школица спорта из Руме и Пећинаца, Гимнастичка секција Доњи Товарник и најмлађи Скакавци ОК „Младост 07“ из Пећинаца.

Игре без граница нису такмичарског карактера па је организатор за све учеснике припремио медаље које су им уручили председница општине Пећинци, начелница Одељења за друштвене делатности Снежана Гагић и председник Спортског савеза Синиша Ђокић.

„Ове године имали смо једне Игре без граница више у односу на прошлу, јер су се Играма прикључила и деца из купинске основне школе. Од одржавања првих Игара у Доњем Товарнику број деце се стално повећавао, а такмичари су показивали све већу спретност, што је за нас јасан показатељ да је основни циљ Развоја спортова – који је омасовљење школског и аматерског спорта у нашој општини, почео да се реализује“ – рекао је Ђокић.