Спортска хала у Доњем Товарнику окупила је у суботупреко 200 малишана предшколског узраста са територије општине Пећинци, који су на полигону спретности показали такмичарски дух, спретност и увежбаност, али и спремност да се уз игру и осмех друже са својим вршњацима. Манифестација „Игре без граница“, коју организује Спортски савез „Развој спортова“ у сарадњи са Предшколском установом „Влада Обрадовић Камени“ под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, овај пут је имала симболичан назив „Јесења олимпијада предшколаца“.

Како нам је рекао начелник Општинске управе Општине Пећинци Жељко Трбовић, који је отворио ову манифестацију, Спортска хала у Доњем Товарнику је грађена управо због најмлађих, како би се обезбедили услови за бављење спортом током свих 365 дана у години.

„Желимо да наша деца осете спортски дух и развију здрав начин живота од најранијих дана, те је и ова хала и могућност да се деца, невезано за годишње доба, баве спортом, веома значајан сегмент нашег посла. Такође, значајан сегмент су и школе, те смо доста уложили у обнављање фискултурних сала и спортских терена у насељима наше општине како бисмо омогућили свој деци подједнаке услове за разне спортске активности. Поносан сам што могу да кажем да се број деце која се баве спортом из године у годину повећава, а то је свакако јасан показатељ да напори које улажемо – од постицаја за новорођене бебе, преко организовања разних спортских манифестација током читаве године, куповине спортске опреме, како клубовима тако и образовним установама до стипендирања и награђивања најбољих ученика и студената – нису узалудни и ми ћемо наставити и даље тим путем да се боримо за наше грађане“ – истакао је Трбовић, и додао да су насмејана лица деце највећа награда за сваког човека, а пећиначкој локалној самоуправи додатна мотивација за даљи труд и рад.

Директорица Предшколске установе Светлана Поповић, задовољна је организацијом и одзивом деце, а како нам је рекла, добра сарадња ове установе и пећиначког Спортског савеза огледа се управо на оваквим манифестацијама, где најмлађи становници општине Пећинци од најранијих дана развијају такмичарски дух.

Игре без граница нису такмичарског карактера, па је организатор за све учеснике припремио медаље које су им уручили Синиша Ђокић председник Развоја спортова, Светлана Поповић директорица ПУ “Влада Обрадовић Камени” и Томислав Ћирковић директор Јавне установе “Спортски центар”.