11. марта 2017. године су у спортској хали у Доњем Товарнику одржане Игре без граница за децу узраста од четири до десет година из све три школе и предшколске установе са територије општине Пећинци. У организацији Спортског савеза „Развој спортова“, а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, 150 малишана из свих насеља општине Пећинци такмичило се у савладавању препрека на полигону спретности под будним оком својих наставника физичког васпитања и уз подршку преко 200 посетилаца.

По речима председника „Развоја спортова“ Синише Ђокића мото такмичења био је важно је учествовати, па резултати нису били примарни, већ спортски дух и добра забава, а медаље су на крају такмичења добили сви учесници.

Медаље су уручили Синиша Ђокић и председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом изјавила да је масовност школског спорта циљ којем тежи пећиначка локална самоуправа.

„Трудимо се да сву децу мотивишемо да се баве спортом и да од најранијег узраста код њих развијамо здрав стил живота. Давно је речено у здравом телу здрав дух и уколико децу од малих ногу навикнемо да се баве спортом, можемо очекивати здраву омладину и касније здраве људе. Управо зато ми као локална самоуправа финансирамо не само овакве манифестације, већ и куповину спортске опреме и реквизита како спортским клубовима тако и свим образовним установама, а значајна средства улажемо и у обнову спортских терена на нашој територији“ – изјавила је прва жена пећиначке општине која је такмичарима поручила да је најважније да су дали свој максимум и да су се добро забавили.