Предстојећег викенда у Прхову ће, поводом сеоске славе, бити организован читав низ занимљивих догађаја, а програм обележавања отварају шахисти у суботу 20. јула у преподневним сатима. Са почетком у 10.00 часова, Савет месне заједнице овог насеља, под покровитељством Спортског савеза “Развој спортова” организује 15. Меморијални турнир у знак сећања на једног од највећих популаризатора древне игре у пећиначкој општини Душана Бајића.

Такође, мештани Прхова и њихови гости биће у прилици да у школском дворишту од 14.00 до 18.00 часова уживају у кулинарским умећима такмичара на 2. Котлићијади, али и традиционалним сремским колачима које ће припремити чланице Удружења жена “Сремица”. Након Котлићијаде, у дворишту основне школе, биће организован културно-уметнички програм, на којем ће наступити удружења и појединци са територије наше општине – Фолклорни ансамбл и певачка група Удружења “Свитац” из Деча, КУД „Искон“ из Шимановаца, рецитатори и млади песници – Ана и Иван Милићевић из Доњег Товарника и вокална солисткиња Анастасија Максић из Ашање.

У недељу 21. јула, у 11.00 часова, као и сваке године чланови Савета и мештани ће положити венце на спомен обележја палим борцима и жртвама из Првог и Другог светског рата, док ће страсни ловци бити у прилици да од 15.00 часова на стрелишту Ловачког друштва “Прхово” опробају вештине оштрог ока, мирне руке и прецизности у две дисциплине – класична шицара и глинени голубови.