У организацији Спортског савеза „Развој спортова“, а под покровитељством општине Пећинци, у спортској хали у Доњем Товарнику, 2. априла је одигран Куп општине Пећинци у баскету по систему „три на три“.Учествовало је 12 екипа распоређених у две групе, а упрвој фази такмичења играло се по систему „свако са сваким“ у оквиру групе, да би се у полуфинале пласирале по две најбоље екипе из сваке групе.

У полуфиналу је екипа Шимановци ИИ била боља од екипе Шимановци ИВ, коју је добила резултатом 2:0 (16:6 и 16:1), а екипа Шимановци И победила је екипу КК Пећинци, такође резултатом 2:0 (16:6 и 16:5). У финалу је екипа Шимановци ИИ поразила екипу Шимановци И резултатом 2:0 (16:9 и 16:11) и тако освојила Куп.

Међутим, како је првопласирана екипа наступила ван конкуренције, јер је била састављена од играча из Шимановаца и Старе Пазове, а правила су дозвољавала само наступ играчима из општине Пећинци, и поред победе, награда за прво место – викенд у хотелу Лепенски вир припала је другопласираној екипи.

Награде најбољим екипама, дипломе, лопте и ваучер за наградни викенд, најбољима је уручио председник „Развоја спортова“ Синиша Ђокић.