Синоћ су пут Херцег Новог кренули најбољи основци и средњошколци са територије општине Пећинци на заслужено наградно летовање, које већ шесту годину заредом организује Спортски савез “Развој спортова”, а финансира пећиначка локална самоуправа. Као и сваке године и ове године, половина ученика је заслужила наградно летовање на основу успеха у учењу, а друга половина на основу резултата постигнутих у школском спорту. Ученике је на пут испратио и заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић, а како нам је рекао ово наградно путовање је један вид подстицаја за децу да уче што боље и да се баве спортом.

“Ово је само једна од мера подршке образовању коју, захваљујући доброј сарадњи са Спортским савезом и образовним установама, спроводи општина Пећинци, а којом свакако желимо да подстакнемо децу да се труде и уче још боље. Такође, дугогодишња пракса у нашој општини је и награђивање вуковаца и ђака генерације, које ћемо ускоро наградити са по 15 и 30 хиљада динара. Али то није све: стипендирамо студенте, регресирамо путне трошкове и студентима и средњошколцима, сваке године одлични ученици током целе купалишне сезоне имају бесплатан улаз на пећиначке базене, организујемо бесплатну школу пливања за све ученике, а ученике који су постигли добре резултате на школским такмичењима награђујемо екскурзијом” – рекао нам је Војкић.

Педесет четворо ученика, заједно са четири наставника, педијатром пећиначког Дома здравља “Др Драган Фундук” и председником Спортског савеза Синишом Ђокићем боравиће десет дана у Херцег Новом, где ће бити у прилици да се одморе, али и баве спортом.

“Примарни циљ Развоја спортова је да децу склони са улице и окрене их учењу и бављењу спортом. Поред бројних подстицаја током читаве године, ово наградно летовање деца искористе, поред купања, и да се активно баве спортом на теренима, који се налазе близу нашег одмаралишта” – изјавио је Ђокић.

Уз осмех и нестрпљење да крену пут Херцег Новог, ученици су најавили још боље резултате за наредну годину, како би опет заслужили наградно путовање. Једна од њих је и ученица прве године средње Техничке школе “Миленко Веркић Неша” Сара Збиљић из Шимановаца, која нам је рекла да је поред доброг учења, путовање заслужила и на основу постигнутих резултата у школском спорту, и то у фудбалу.

Како нам је од јутрос јавио Синиша Ђокић, деца су безбедно стигла у Херцег Нови и сместила се, а већ данас током дана очекује их и прво купање. Родитељи ученика ће редовно моћи да се информишу о активностима деце током летовања, као и о тачном времену повратка путем нашег сајта.