Сеоску славу у Прхову, као и сваке године обележио је и меморијални турнир у шаху 14. по реду, по покровитељством пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“, Савета месне заједнице Прхово и породице Бајић, у знак сећања на једног од највећих популаризатора древне игре у пећиначкој општини Душана Бајића. На турниру је учествовало 18 шахиста из Војке, Шимановаца, Деча, Попинаца, Сремских Михаљеваца, Голубинаца, Пећинаца и Прхова.

Турнир је, у име организатора отворио Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“ повлаћењем првог потеза.

„Драго нам је што је настављена лепа традиција. Шах је изузетно популаран у овој средини, захваљујући породици Бајић, као и месној заједници Прхово, али и пећиначком Спортском савезу. Потрудићемо се да следеће године турнир буде још квалитетнији и масовнији“ – рекао је Ћирковић.

Након вишечасовних, занимљивих партија, победио је Мирослав Грујић (Војка) са 15 поена (из 17 партија). Исто поена, али слабије додатне критеријуме, имали су други Лазар Бабић (Сремски Михаљевци) и трећи Драган Радуловић (Војка). Учинак осталих шахиста: Дејан Живановић 14, Дејан О. Јовановић 12,5, Дејан Н. Јовановић 12, Божидар Јовановић и Богдан Јакшић по 9,5, Зоран Анић и Живко Кочијашевић по 8,5, Слободан Шубић 7,5, Драган Рајак 6, Зоран Вуков 5,5, Слободан Ђурђевић 4,5, Зоран Дудук 4, Немања Дудук и Војислав Поповић по 2,5 и Радован Васић 1 поен. Судио је Владимир Шарић, међународни шаховски судија из Шимановаца.

Награде првој тројици учесника (пехаре и медаље), уручио је Иван Коњевић председник прховачког Савета месне заједнице.