02.07.2018.

Током преподнева пећиначки основци и средњошколци, њих 55, који су у претходних десет дана били на наградном летовању у организацији Спортског савеза „Развој спортова“, које је финансирала пећиначка локална самоуправа, вратили су се кући, а у Пећинцима их је дочекао председник пећиначке општине Жељко Трбовић, који је том приликом изјавио да му је пре свега драго да су деца безбедно стигла и да су се добро провела.

„Бесплатним летовањем, награђивањем ученика генерације и носилаца Вукове, као и ученика који су остварили запажене резултате на такмичењима, настојимо да децу стимулишемо да уче и да се баве спортом, као и да им покажемо да се вредан рад исплати“ – изјавио је први човек пећиначке општине.

Ученици су се вратили пуни позитивних утисака и иако временски услови нису били идеални, како су нам рекли, ипак су се одлично провели.

Лука Чубрило из Попинаца ове године је завршио осми разред као ђак генерације у основној школи „Слободан Бајић Паја“ Пећинци.

„Лепо смо се провели и много ми је значила ова награда. Иако учим због себе могућност награде на крају године ме је додатно мотивисала“ – каже Лука.

И Мина Шарчевић из Купинова је ове године завршила осми разред као вуковац и један од најбољих ученика основне школе „Душан Вукасовић Диоген“ Из Купинова.

„Ова награда ми је огроман стимуланс за учење, јер ми је пружила прилику да бесплатно летујем заједно са вршњацима са којима се и иначе дружим. Иако време није било идеално одлично смо се провели и вратили се са лепим успоменама“ – рекла нам је Мина.

Ученици су наградно летовање освојили по два критеријума – резултатима постигнутим у учењу и резултатима постигнутим у школском спорту. Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“ који је био организатор наградног путовања, рекао нам је да је пре свега задовољан што је летовање протекло без проблема, што деца нису имала здравствених проблема и што су се безбедно вратила кући.

„Пету годину заредом, уз финансијску подршку локалне самоуправе у Пећинцима, водимо најуспешније ученике из све три основне и из средње техничке школе на бесплатно летовање, са циљем да их подстакнемо да се окрену учењу и спорту. Ова мера даје видљиве резултате. Ученици се све више окрећу спорту, а труде се да и учењу постигну што боље резултате, јер знају да их очекује лепа награда“ – изјавио је Ђокић.

27.06.2018.

Прохладно време и недостатак сунца, педесетпеторо најбољих ученика са територије пећиначке општине, који се налазе на наградном летовању у Херцег Новом, јуче су искористили за обилазак Старог града и упознавање са културно-историјским наслеђем Херцег Новог. Како нам је од јутрос јавио Синиша Ђокић, председник Спортског савеза јучерашњи дан протекао је у веселој атмосфери, с обризом да су нека деца први пут у Херцег Новом, а свакако да обилазак Старог града представља посебан доживљај за све, јер Новљани кажу да је Стари Херцег Нови прозор у Средњи век.

Такође, Ђокић је јавио да је за данас планирано једнодневно крстарење Јадраном, посета тврђави Мамула и обилазак Плаве шпиље које ће реализовати уколико им временски услови то дозволе.

24.06.2018.

Наградно летовање у Херцег Новом и ове године окупило је најбоље ученике са територије пећиначке општине, који заслужени одмор проводе дружећи се на плажи, али и на спортским теренима. Како нам је јавио председник Спортског савеза „Развој спортова“ Синиша Ђокић, ученици су здрави и задовољни, а спортски дух не јењава, јер поред редовних спортских активности у петак су свим срцем били уз нашу фудбалску репрезентацију.

Као и сваке године, и ове године ће петесетпеторо ученика један дан искористити за крстарење Јадраном, посетити тврђаву Мамула, Плаву шпиљу и једну од најлепших плажа на Црногорској обали – плажу Жањице.

21.06.2018.

Педесетпеторо најуспешнијих ученика са територије пећиначке општине, који су синоћ отпутовали на наградно путовање у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ а под покровитељством општине Пећинци, јутрос у безбедно стигли у Херцег Нови. То нам је потврдио Синиша Ђокић, председник Развоја спортова који је отпутовао са децом и додао да су сва деца здрава и да су добро поднела пут. Време у Херцег Новом је идеално за купање, те су деца након распакивања и смештаја у хотелу, искористила послеподне за плажу и прво овогодишње купање у Јадранском мору.

Као и сваке године, и ове године ће бити организоване разне спортске активности на теренима за мале спортове, који се налазе у неспоредној близини хотела где су деца смештена.

Ђокић је, такође, додао да за сутра планирају прави одмор, плажу и пливање, као и да ће нас редовно извештавати о активностима награђених ученика у Херцег Новом.

20.06.2018.

Основци и средњошколци са територије општине Пећинци, отпутовали су синоћ на заслужено наградно летовање у Херцег Нови, у организацији Спортског савеза “Развој спортова”. Летовање за најуспешније ђаке већ пету годину заредом финансира пећиначка локална самоуправа, а како нам је рекао заменик председника општине Пећинци Зоран Војкић наградна путовања су један вид подстицаја за децу да уче што боље и да се баве спортом.

“Трудимо се да на сваки начин подстакнемо децу да се од малих ногу баве спортом али и да постижу што боље резултате у учењу. Поред наградног летовања, пећиначка локална самоуправа награђује и новчаним наградама ђаке генерације и носиоце Вукове дипломе, а сваког лета, заједно са Развојем спортова, организујемо на пећиначким Базенима бесплатну школу пливања, док је за одличне ученике улаз на пећиначке базене током купалишне сезоне је бесплатан” – рекао је Војкић.

Наградно летовање и ове године, као и претходних, заслужили су ученици који су остварили најбоље резултате у учењу и школском спорту, а према речима председника Спортског савеза Синише Ђокића ове године избор није био лак.

“Иако је наш примаран циљ довести децу на спортске терене, увести их у свет спорта и ту задржати, ипак ми је посебно драго да је из године у годину све више деце која постижу одличне резултате у учењу. Заиста се труде, поседују такмичарски дух и желе да остваре што боље резултате, јер их очекују и вредне награде. Сигуран сам да је ове године било деце која су такође заслужила летовање због уложеног труда током протекле школске године, али на крају због ограниченог броја деце морали смо бирати само најбоље” – рекао је Ђокић.

Осмеси на лицима деце и узбуђење пред пут свакако да су охрабрење за њихове вршњаке, а посебно срећна је и ученица из Обрежа Ана Марковић, која је заслужила летовање на основу постигнутог успеха у школском спорту, првенствено добрих резултата у одбојци, а како каже потрудиће се и следеће године да залсужи летовање и да постигну још боље резултате у одбојци.

Укупно 55 ученика у пратњи четири наставника, педијатра из Дома здравља „Др Драган Фундук“ из Пећинаца и председника Развоја спортова Синише Ђокића провешће дванаест дана у Херцег Новом, током којих их очекује, поред заслуженог одмора, још низ спортских активности као и разни излети по црногорској обали.

Како нам је од јутрос јавио Синиша Ђокић, деца су без проблема стигла у Херцег Нови и сместила се, а већ данас током дана очекује их и прво купање. Родитељи ученика ће редовно моћи да се информишу о активностима деце током летовања, као и о тачном времену повратка путем нашег сајта.

НАГРАДНО ЛЕТОВАЊЕ (НАЈАВА)

Пету годину заредом, најбољи ученици са територије пећиначке општине провешће дванаест дана у Херцег Новом. Наградно летовање, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ а под покровитељством општине Пећинци, заслужили су, као и протеклих година, ђаци који су остварили најбољи успех у учењу и најбоље резултате у школском спорту.

Укупно педесетпеторо деце у пратњи четири наставника, педијатра из Дома здравља „Др Драган Фундук“ из Пећинаца и председника Развоја спортова Синише Ђокића, у среду 20. јуна у 20:00 часова кренуће пут Херцег Новог на заслужено летовање.

Родитељи ученика ће редовно моћи да се информишу о активностима деце током летовања, као и о тачном времену повратка путем нашег сајта.