Четврту годину заредом, најбољи ученици са територије пећиначке општине провешће дванаест дана у Херцег Новом. Наградно летовање, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ а под покровитељством општине Пећинци, заслужили су, као и протеклих година, ђаци који су остварили најбољи успех у учењу и најбоље резултате у школском спорту.

Укупно 54-оро деце у пратњи четири наставника, педијатра из Дома здравља „Др Драган Фундук“ из Пећинаца и председника Развоја спортова Синише Ђокића, у уторак 20. јуна у 20:00 часова кренуће пут Херцег Новог на заслужено летовање.

НАЈБОЉИ УЧЕНИЦИ ОТПУТОВАЛИ НА ЗАСЛУЖЕНО ЛЕТОВАЊЕ (20. 06. 2017.)

Укупно 54 најуспешнија основца и средњошколца са територије пећиначке општине, кренули су вечерас пут Херцег Новог, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“. Летовање за најуспешније ђаке већ четврту годину заредом финансира пећиначка локална самоуправа, а како је истакла председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, оваква наградна путовања су подстицај за децу да се током године више потруде у учењу, као и да се подстакну на бављење спортом.

“Један од наших циљева јесте да децу доведемо на спортске терене а уједно и да им покажемо да се сваки рад и труд исплати, јер сваки рад даје резултате, а један од резултата, поред оствареног успеха, могу бити и оваква наградна летовања. Такође, општина Пећинци не награђује најуспешније ученике само наградним летовањем. Захваљујући недавној одлуци Општинског већа и ове године локална самоуправа ће наградити ђаке генерације и вуковце, свих основних школа као и средње Техничке школе новчаним наградама, тако да ће ђаци генерације бити награђени са по 20.000 динара а носиоци Вукове дипломе са по 10.000 динара” – рекла је председница Ковачевић Суботички.

Наградно летовање у Херцег Нови заслужила су деца захваљујући оствареним резултатима у две категорије – половина ученика је летовање освојила захваљујући постигнутим резултатима у учењу, док друга половина на летовање иде по основу постигнутих резултата на школским спортским такмичењима.

Ученике поред заслуженог летовања у Херцег Новом очекује низ активности од излета до спортских дешавања. Како нам је рекао један од пратилаца деце Иван Стојаковић, наставник физичког васпитања, поред хотела у којем ће одсести, налази се низ спортских терена, које ће свакако, током дванаестодневног боравка, искористити.

Као и сваке године, ради што веће сигурности са децом ће током летовања бити четири наставника и педијатар из пећиначког Дома здравља, као и Синиша Ђокић председник Развоја спортова, а родитељи ће свакодневно моћи да се информишу о активностима деце путем нашег сајта.

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ БЕЗБЕДНО СТИГЛИ У ХЕРЦЕГ НОВИ (21. 06. 2017.)

Ученици који су синоћ отпутовали у Херцег Нови на наградно летовање, њих 54, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“, а под покровитељством Општине Пећинци, безбедно су стигли у Херцег Нови и сместили се у хотел, а након доручка су се одмах упутили на плажу.

Како смо сазнали од председника „Развоја спортова“ Синише Ђокића, који је у пратњи награђених ученика, пут је протекао без проблема, а деца су добро поднела путовање и немају здравствених проблема.

ЛЕП ПРОВОД, МОРЕ И СУНЦЕ ЗА НАГРАЂЕНЕ УЧЕНИКЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ (23. 06. 2017.)

Педесетчетворо најуспешнијих ученика који су отпутовали на наградно летовање у Херцег Нови, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“, а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе, задовољни су смештајем али и лепим временом. То нам је потврдио Синиша Ђокић председник Развоја спортова, који је отпутовао са децом и додао да су сва деца здрава, да се лепо проводе свакодневно на плажи, као и да користе време након ручка за спортске активности на теренима близу њиховог смештаја.

Ђокић је, такође, додао да ће током наредних дана организовати и излете, што ће бити посебан доживљај за сву децу, која су ово летовање заслужила управо својим марљивим радом.

УЗБУДЉИВ ИЗЛЕТ ПРЕ ПОЛАСКА КУЋИ (30. 06. 2017.)

Наградно летовање у Херцег Новом за педесет четири најуспешнија ученика са територије пећиначке општине, у организацији Спортског савеза “Развој спортова”, приводи се крају. Претпоследњег дана боравка на Јадрану, ученици су искористили за крстарење обалом, посетивши при том тврђаву Мамула, познату по томе што је саградио аустроугарски генерал Лазар Мамула по коме је и добила име а током оба светска рата служила је као затвор, те представља омиљену туристичку атракцију. Након тврђаве Мамула, следећа дестинација је била Плава шпиља – једна од најлепших и највећих пећина на обали Јадранског мора, где су деца била у прилици да се купају у индиго плавој боји воде, по којој је пећина и добила име. Данашње крстарење завршено је на плажи Жањице, која важи за једну од лепших плажа на Јадрану, а дан је био идеалан за купање управо на таквој плажи.

Како нам је рекао Синиша Ђокић, председник Развоја спортова, деца ће се током сутрашњег дана припремити за повратак кући, а тачно у 18:00 часова кренуће из Херцег Новог. Долазак у Пећинце, очекује се у недељу у раним јутарњим сатима, негде око 7 часова.