Такмичењем на воденом полигону јуче је завршена Спортска недеља на пећиначким базенима, која је протеклих пет дана привукла велики број основаца од 1. до 8. разреда, као и оне мало старије, током разних забавних и едукативних такмичења. И ове године, Спортску недељу успешно су урганизовали Базени Пећинци, под покровитељством Спортског савеза “Развој спортова” и предузећа Луки Комерц, који су се потрудили да најразличитијим садржајима и спортским дисциплинама, обогате летњу сезону не само основцима, него и свим посетиоцима базена.

Како нам је рекао Бојан Пантић из управе Базена, ове године послужило их је лепо време, а Спортска недеља, сада већ традиционално, привлачи све већи број деце.

“Захваљујући доброј сарадњи са Спортским савезом “Развој спортова” успешно смо реализовали овогодишњу Спортску недељу, тако да су наши инструктори из Школе пливања, који су радили са децом током протеклих пет дана, имали пуне руке посла. Трудимо се да током сваке купалишне сезоне организујемо разне садржаје за све посетиоце Базена, посебно за децу, па поред погодности за најбоље ђаке и бесплатног улаза на базене, организујемо успешно и бесплатну школу пливања, као и Спортску недељу, како би деци кроз забаву и различита спортска надметања приближили свет спорта и предности које он доноси” – рекао је Пантић.

Током трајања Спортске недеље са децом су се дружили инструктори Школе пливања, а по речима Ивана Стојаковића једног од тренера и инструктора на базенима, одзив деце је био јако добар и успели су да реализују све активности које су програмом Спортске недеље и предвиђене.

“Данас је била веома јака конкуренција и забележили смо баш тесна пролазна времена. Деца су на воденом полигону, који се састојао из неколико препрека које су морале да се савладају у најбржем могућем времену, показала своје умеће, брзину и спретност. Такође, већина деце која су данас учествовала су полазници наше школе пливања, која су ево на крају сезоне могла да покажу колико су напредовала и колико су усавршила технике пливања. Имали смо данас и најмлађег такмичара Адама Шанта који је тек завршио први разред и који је фактички данас и научио да плива. Драго ми је да је пристао да се такмичи и да је завршио полигон без проблема као и сви остали” – изјавио је Стојаковић.

Јучерашњи водени полигон привукао је 17 малих такмичара различитог узраста, а након завршеног такмичења, сва деца су са осмехом на лицу потврдила да су се добро забавила и да је дружење најважније. Један од њих био је и Богдан Николић из Пећинаца, који је презадовољан што се такмичио.

“Било је одлично. Срећан сам што сам успео да препливам полигон. Најважније је само да учествујем, а место није битно” – рекао је осмехом Богдан Николић.

Прво место у категорији девојчица освојила је Марија Милер из Пећинаца, која свој летњи распуст проводи са другарима на пећиначким базенима, а похађа и Школу пливања где усавршава технике, каже да полигон није био тежак и да је и њој најважније да учествује.

Водени полигон успешно су препливали и савладали сви такмичари, а најуспешнији у категорији дечака био је Милош Јовичић из Пећинаца са пролазним временом 31,73. Друго место припало је Данилу Јовичићу из Пећинаца са пролазним временом 41,79, док је треће место освојио Саша Грозница из Голубинаца са временом од 44,1 секунде. У категорији девојчица најбоља је била Марија Милер са пролазним временом 43,99, друго место освојила је Силвија Буђановчанин из Старе Пазове са 47,44, а треће место припало је Дуњи Срдић из Пећинаца са пролазним временом 48,42 секунде.

Дипломе свим такмичарима, као и пехаре и медаље најуспешнијима уручили су Томислав Ћирковић директор Јавне установе “Спортски центар” и Бојан Пантић из управе Базена.