На пећиначким базенима завршена је купалишна сезона, као и бесплатна школа пливања за најмлађе становнике наше општине који су јуче примили и званичну потврду о успешно завршеној школи. Бесплатну школу пливања и ове године су, захваљујући успешној сарадњи са пећиначком локалном самоуправом, реализовали Спортски савез “Развој спортова” и Базени Пећинци.

Дипломе малим пливачима уручили су Иван Стојаковић и Борислав Крстић инструктори школе пливања и Бојан Пантић из управе Базена, који нам је том приликом рекао да се број деце заинтересоване за пливање повећава из године у годину.

“Веома успешна сезона је за нама, а све већи број деце спремне да науче да пливају или усаврше технике пливања, јасан су показатељ да се наш циљ остварује, а то је развијање спортског духа код најмлађих. Наравно, захваљујући великој подршци пећиначког Спортског савеза и несебичном ангажовању сва три инструктора пливања ми смо успели да децу заинтересујемо за пливање, а посебно ми је драго да сада на крају сезоне слободно можемо да кажемо да свако дете које похађа нашу школу пливања по завршетку научи да плива и са нестрпљењем очекује наредну купалишну сезону” – рекао је Пантић.

Протеклих месеци са децом су радили инструктори Иван Стојаковић, Борислав Крстић и Драгана Наић, који су се потрудили да деци пренесу што више пливачког знања и умећа, и да их науче да се сналазе у води

“Ове године нашу Школу пливања похађало је и успешно завршило око деведесеторо деце разних узраста и пливачког знања, и на основу тога су били подељени у групе. Часови су протекли у најбољем реду, деца су презадовољна као и ми, а родитељи који су присуствовали тренинзима могли су да прате напредак своје деце током часова. Од непливача које смо имали скоро сви су пропливали, а јако мали број деце којима је остало још само мало, пливачко умеће усавршиће наредне године” – изјавио је Стојаковић.

Најмлађи полазници Школе пливања научили су ове године како да се понашају у води и како изгледа запливати, они мало старији, такође непливачи на крају сезоне су пропливали, а по речима инструктора Борислава Крстића, најнапреднија група су била деца пливачи која су желела да науче нове технике пливања.

“Такође, три пута недељно смо са децом радили и кондициони програм који је био примерен том узрасту. Све похвале и за родитеље и за децу на жељи и истрајности, као и Спортском савезу и пећиначким Базенима који су још једном омогућили деци да проведу активно и успешно лето” – казао је Крстић.

Једанаестогодишњи Јован Јовановић ове године је научио да плива, а како каже учили су да пливају помоћу даскица, као и рад ногу у води, док је деветогодишња Анита Ковачевић као пливач ове године стекла вештине разних стилова пливања

Срећни због постигнутих резултата и примљене дипломе о успешно завршеној школи, новопечени пливачи радост су поделили и са родитељима, а осмех на лицу био је јасан показатељ да је Школа пливања била успешна.