Јуче је у Доњем Товарнику свечано отворено ново дечје игралиште на крају улице Милорада Зоркића, најдуже улице у овом насељу. Малишани су се обрадовали новом простору за игру са љуљашкама, клацкалицама, тобоганом и игралиштем за баскет, а маме, тате, баке и деке клупама на којима ће моћи да се одмарају док се најмлађи играју. Савет Месне заједнице припремио је и послужење, а мајке су све присутне послужиле врућим крофнама са џемом.

„Ова улица је дугачка око два километра и деци која живе на крају улице дечја игралишта у центру насеља су предалеко, па смо уз помоћ Општине Пећинци, јавних комуналних предузећа „Сава“ и „Водовод и канализација“ и Спортског савеза „Развој спортова“ успели да и деци из овог краја обезбедимо садржај за игру какав имају њихови вршњаци у центру“ – рекао нам је председник Савета Милан Алексић.

Игралиште је добило име Шиљевац по крају Доњег Товарника у којем се налази, а како нам је рекао Мирослав Веселиновић, отац шестогодишње Тијане и једногодишњег Огњена, у овом крају села има више од 30 малишана.

„У овом делу села су честе породице са двоје и троје деце и њима ће ово игралиште пуно значити. Зато смо ми родитељи захвални свима који су помогли да се игралиште опреми“ – рекао нам је Веселиновић