У петак је у Ашањи на Лединама у Гвозденовој улици отворено ново дечје игралиште на радост најмлађих Ашањаца, а заједно са њима радост су поделили и Синиша Ђокић председник Спортског савеза „Развој спортова“, Дејан Ђураћис председник Савета месне заједнице, Иван Банковић одборник у Скупштини општине Пећинци, чланови Савета,као и бројни мештани.

Нови мобилијар постављен је на простору пуном зеленила, где се деца из овог краја Ашање најчешће играју, а нови голићи и лопте које је деци поделио Синиша Ђокић, обрадовали су посебно дечаке.

„Ево као што смо и обећали данас смо обрадовали малишане у Ашањи, јер као што смо већ напоменули, желимо да деца у свих 15 насеља наше општине имају једнаке услове за игру, дружење и спорт. Драго ми је када видим децу у оволиком броју, насмејане и спремне за игру“ – рекао је Ђокић.

Како нам је рекао Дејан Ђураћис председник Савета, постојала је велика потреба за новим дечјим игралиштем у овом крају Ашање заиста је била неопходна због великог броја деце, а захваљујући одличној сарадњи са Спортским савезом као и помоћи и разумевању пећиначке локалне самоуправе, најмлађи Ашањци добили су нов простор за игру и дружење.