Јуче је у Шимановцима, на углу улица Милхаљевачка и Гробљанска отворено игралиште за децу, чиме је почело четвородневно обележавање сеоске славе у овом насељу. Отварању су присуствовали Зоран Војкић заменик председника општине Пећинци, Синиша Ђокић председник пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“, Александар Мандић председник шимановачког Савета месне заједнице, најмлађи Шимановчани и њихови родитељи, као и бројни мештани.
Најмлађим Шимановчанима који су се обрадовали новом игралишту, председник Спортског савеза Синиша Ђокић уручио је лопте, које су деца одмах испробала на „мале голиће“.
„За нас је највећа срећа када градимо нова игралишта и када видимо децу да на том истом игралишту проводе своје слободно време, јер један од приоритета Развоја спортова је приволети што више деце да се баве спортом. Данас смо обрадовали најмлађе Шимановчане, а за неколико данаобрадоваћемо малишане у Ашањи. Желимо да деца у свих 15 насеља наше општине имају овакав простор за игру, дружење и спорт“ – рекао је Ђокић.

Дечје игралиште отворио је Александар Мандић председник шимановачког Савета, који је том приликом рекао да је ово мало игралиште за шимановачку децу велико, јер су годинама чекала на његову изградњу. Желим да се у име свих нас, мештана Шимановаца, захвалим председнику Спортског савеза Синиши Ђокићу и заменику председника Општине Пећинци Зорану Војкићу, што су помогли овај пројекат. Драга децо, али и родитељи, пошто сте добили овај леп кутак за уживање, старајте се о њему и чувајте га, а ја се надам да ће се на овом игралишту из године у годину играти све више деце“ – казао је Мандић.