Под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, у Сремским Михаљевцима је у суботу одржан други Меморијални шаховски турнир „Слободан Зорић“. У сали Ловачког дома, по убрзаном темпу (10 минута по играчу), у седам кола, такмичило се 18 шахиста из Шимановаца, Деча, Прхова, Пећинаца, Војке, Доњег Товарника, Београда и Нових Бановаца.

Повлачењем првог потеза у партији Азарић – М. Јовановић, турнир је отворио помоћник председника општине Дејан Живановић. Након занимљивих партија, победио је најмлађи учесник Милош Станковић из Нових Бановаца са 6,5 поена. Други је био Славко Азарић из Београда, а трећи Дејан Живановић из Деча са по 5,5 поена.

Прва тројица учесника награђени су пехарима и медаљама, које им је уручио директор Јавне установе „Спортски центар“ Томислав Ћирковић.

„Драго нам је што се шахисти одазвали у оваквом броју. Слободан Зорић је оставио велики траг у шаховском животу у пећиначкој општини и заслужио је да му се одужимо на овакав начин. Шах је веома популаран у нашој средини, те заслужује сваку помоћ од локалне самоуправе“ – рекао је Ћирковић и додао да је Слободан Зорић био дугогодишњи члан КК Шимановци и својевремено најбољи шахиста у пећиначкој општини.

Пласман осталих играча: 4. Божидар Јовановић 4,5, 5. Славиша Спасић 4, 6. Дејан Јованопвић 4, 7. Лаза Бабић 4, 8. Драган Младеновић 3,5, 9. Никола Гајин 3,5, 10.Живко Петровић 3, 11. Мирослав Јовановић 3, 12. Војислав Поповић 3, 13. Мирослав Гудовић 3, 14. Владимир Шарић 2,5, 15. Зоран Анић 2, 16. Душан Игњатовић 2, 17.Зоран Дудук 2 и 18. Божидар Смиљанић 1,5 поена.