Најбољи одбојкаши основци Срема, победници у мушкој и женској конкуренцији на општинском нивоу, састали су се јуче у товарничкој Спортској хали на Окружном првенству у одбојци, под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“. Окружно првенство у одбојци отворио је Синиша Ђокић председник Спортског савеза, који је учесницима такмичења пожелео успех, фер и спортску игру.

„Драго нам је што нам се пружила прилика да угостимо младе спортисте на овако великом нивоу. Одбојкашки спорт је у овим крајевима изузетно популаран, захваљујићи, пре свега, професору Бојану Алексову. Ово је уједно прилика да се види где је у овом тренутку пећиначка одбојка на сремском нивоу“ – рекао је Ђокић.

У женској конкуренцији најуспешније су биле младе одбојкашице из ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ из Старе Пазове, друго место припало је одбојкашицама из ОШ „Ружа Ђурђевић – Црна“ из Чортановаца, док је треће место заузела екипа из ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице. Пећиначке одбојкашице из ОШ „Слободан Бајић Паја“ заузеле су 4 место. У мушкој конкуренцији прво место освојила је екипа из ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Сремске Митровице, друго место припало је одбојкашима из ОШ „Вук Караџић“ из Вашице, док је треће место освојила екипа из ОШ „Растко Немањић – Свети Сава“ из Нове Пазове. Четвртво место припало је пећиначким одбојкашима.

Награде најбољим екипама, пехаре и медаље, уручили су Синиша Ђокић и у име организатора и Савеза за школски спорт Срема, професори физичког васпитања и образовања Жарко Мркајић и Бојан Живанић.

Резултати: женска конкуренција, ОШ „Бранко Радићевић“ Шид – ОШ „Ружа Ђурђевић – Црна“ Чортановци 1:2 (25:21, 12:25 и 4:15), ОШ „Бошко Палковљевиоћ Пинки“ Стара Пазова – ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци 2:0 (25:12 и 25:7), ОШ „Ружа Ђурђевић Црна“ – ОШ „Вељко Дугошевић“ Рума 2:0 (25:12 и 25:5), ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ – ОШ „Јован Јовановић Змај“ Сремска Митровица 2:0 (25:7 и 25:17); финале, ОШ „Ружа Ђурђевић Црна“ – ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ 0:2 (17:25 и 19:25).

Мушка конкуренција, ОШ „Иво Лола Рибар“ Рума – ОШ „Вук Караџић“ Вашица 0:2 (14:25 и 21:25), ОШ „Слободан Бајић Паја“ Сремска Митровица – ОШ „Растко Немањић – Свети Сава“ Нова Пазова 2:1 (25:21, 21:25 и 15:10), ОШ „Вук Караџич“ – ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци 2:0 (25:19 и 25:12); финале, ОШ „Слободан Бајић Паја“ Сремска Митровица – ОШ „Вук Караџић“ 2:0 (25:17 и 25:19).