Јуче је у Спортској хали у Доњем Товарнику одржано Окружно такмичење основних школа у кошарци у конкуренцији девојчица и дечака. Млади сремски кошаркаши на паркету доњотоварничке хале приказали су прави спортски дух, а покровитељ такмичења пећиначки Спортски савез “Развој спортова” за најуспешније екипе обезбедио је пехаре и медаље, као и освежење за све такмичаре.

Учешће је узело девет школа из Срема – у конкуренцији девојчица такмичило се четири екипе из ОШ “Душан Јерковић” из Руме, ОШ “Свети Сава” из Сремске Митровице, ОШ “Петар Кочић” из Инђије и ОШ “Бошко Палковљевић Пинки” из Старе Пазове, док се у конкуренцији дечака такмичило шест сремских школа ОШ “Душан Јерковић” из Инђије, ОШ “Никола Тесла” Нови Бановци, ОШ “ Душан Јерковић Уча” из Шимановаца, ОШ “Бранко Радичевић” из Шида, ОШ “Душан Јерковић” из Руме и ОШ Бошко Палковљевић” из Сремске Митровице.

Прво место у конкуренцији девојчица освојиле су кошаркашице из румске школе “Душан Јерковић”, савладавши митровачке вршњакиње из школе “Свети Сава”, а трећепласиране су кошаркашице из старопазовачке школе “Бошко Палковљевић”.

У конкуренцији дечака победнички пехар понели су кошаркаши из инђијске школе “Душан Јерковић” победивши екипу Основне школе “Никола Тесла” из Нових Бановаца, док је треће место заузела екипа ОШ “Душан Јерковић Уча” из Шимановаца.