Општина Пећинци први пут је домаћин окружном такмичењу, јер до сада није било услова за тако нешто, а како је истакла начелница Одељења за друштвене делатности Снежана Гагић, захваљујући модерном спортском објекту у Доњем Товарнику спортски клубови из пећиначке општине сада имају услова да буду домаћини на званичним такмичењима.

Данас је у спортској хали у Доњем Товарнику одржано окружно такмичење у малом фудбалу основних школа у категорији за дечаке, док ће девојчице на терен истрчати сутра. Такмичење је одржано у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ Пећинци, школа домаћин, као победник општинског такмичења у обе категорије, била је ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца, а покровитељ Општина Пећинци.

Иначе, Општина Пећинци први пут је имала прилику да буде домаћин окружног спортског такмичења, а испред пећиначке локалне самоуправе младим такмичарима добродошлицу је пожелела начелница Одељења за друштвене делатности Снежана Гагић, која је том приликом нагласила да је ово такмичење у новоопремљеној спортској хали у Доњем Товарнику резултат Програма развоја спорта Општине Пећинци, у оквиру којег је посебна пажња посвећена развоју школског спорта.

„Ово је први пут да је наша општина домаћин окружном такмичењу, јер до сада нисмо имали услова за тако нешто. Сада, захваљујући овом модерном спортском објекту, који смо недавно у потпуности и опремили, створили смо услове да и наше школе могу бити домаћини спортским такмичењима, а по први пут и спортски клубови из наше општине могу да буду домаћини званичним такмичењима, што ће, сигурна сам, подићи квалитет бављења спортом у нашој општини на потпуно нови ниво, а уједно допринети масовности како аматерског тако и школског спорта“ – рекла је Гагић.

У спортској хали у Доњем Товарнику окупили су се најбољи из свих седам сремских општина: ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци, „Слободан Савковић“ Стари Бановци, „Бранко Радичевић“ Шид, „Јован Јовановић Змај“ Сремска Митровица, „Душан Јерковић Уча“ Инђија, „Доситеј Обрадовић“ Ириг и „Милош Црњански“ Хртковци.

Победници данашњег такмичења су дечаци из инђијске Основне школе, који су у финалу савладали вршњаке из Сремске Митровице резултатом 8:1, док је треће место заузела екипа Основне школе из Шида. Титулу најбољег играча понео је млади фудбалер из Инђије Бојан Ћалић, а за најбољег стрелца проглашен је Милан Лекић, такође из Инђије.

Награде најбољима испред локалне самоуправе уручила је Снежана Гагић, другопласираној екипи награде је уручио председник скупштине Спортског савеза Срема Лазар Пилиповић, а трећепласиранима председник Спортског савеза Срема Мирко Вујаклија.