На јучерашњем Окружном такмичењу у футсалу за основце у спортској хали у Доњем Товарнику, на којем су наступиле мушке и женске екипе из свих сремских општина, женска екипа Основне школе „Слободан Бајић Паја“ освојила је бронзу, док су шампионски пехари припали женској екипи ОШ „Јован Поповић“ из Сремске Митровице и мушкој екипи ОШ „Бранко Радичевић“ из Шида.

Такмичење је свечано отворила начелница Одељења за друштвене делатности пећиначке Општинске управе Снежана Гагић, која је том приликом свим такмичарима пожелела пуно среће на такмичењу, али и добро дружење

„Најбољи међу вама ће се пласирати на државно првенство, а ми данас навијамо за све вас. За младе је важно да се баве спортом, а на нама одраслима је да вам за то обезбедимо адекватне услове. Ова хала у којој се данас одржава такмичење је само део напора наше локалне самоуправе да створи услове да се што више деце и младих окрене спорту. Резултате остварене на спортским такмичењима наша општина и Спортски савез „Развој спортова“ награђују и бесплатним летовањима, а несебичну подршку Спортског савеза имали смо и у организацију данашњег такмичења“ – рекла је начелница Гагић обраћајући се такмичарима.

Награде најбољим екипама уручио је Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“, у чијем саставу је и доњотоварничка спортска хала.

КОНКУРЕНЦИЈА ДЕВОЈЧИЦА:

  1. ОШ „Јован Поповић“ Сремска Митровица
  2. ОШ „Растко Немањић Свети Сава“ Нова Пазова
  3. ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци

КОНКУРЕНЦИЈА ДЕЧАКА:

  1. ОШ „Бранко Радичевић“ Шид
  2. ОШ „Расто Немањић Свети Сава“ Нова Пазов
  3. ОШ „Вељко Дугошевић“ Рума