Основна школа „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца јуче је била домаћин Општинског првенства у атлетици за ученике основних школа. Уз подршку пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“ такмичење у мушкој и женској конкуренцији одржало се у пет дисциплина – трчању на 60 и 300 метара, скоку у вис, скоку у даљ и бацању кугле.

У категорији трке на 60 метара најуспешнији су били Ивана Беговић из ОШ „Слободан Бајић Паја“ и Алекса Марић из ОШ „Душан Јерковић Уча“, у категорији трке на 300 метара победници су Светлана Тешић ученица ОШ „Слободан Бајић Паја“ и Давид Трајковић ученик ОШ „Душан Јерковић Уча“, најбољи у скоку у вис су Сара Марковић, која је прескочила 105 цм ученица ОШ „Слободан Бајић Паја“ и Сергеј Цветковић, који је прескочио 145 цм ученик ОШ „Слободан Бајић Паја“, у скоку у даљ најуспешнији су били Марина Војновић која је скочила 3,22 метара ученица ОШ „Слободан Бајић Паја“ и Стефан Дангузов, који је скочио 445 метара ученик ОШ „Душан Јерковић Уча“, док су у бацању кугле прво место и пласман на Зонско првенство Теодора Војновић, која је бацила 8,86 метара ученица ОШ „Душан Јерковић Уча“ и Филип Чубрило, који је бацио 9,28 метара ученик ОШ „Слободан Бајић Паја“.

Најуспешнијим младим атлетичарима, који ће представаљати општину Пећинци на Зонском првенству у Сремској Митровици 26. априла, медаље су уручили Снежана Гагић начелница Одељења за друштвене делатности, Синиша Ђокић председник Развоја спортова и Снежана Станковић директорица шимановачке основне школе.

Свеукупни победници на Општинском првенству у женској конкуренцији је ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца, док су у мушкој најуспешнији били домаћини ОШ „Душан Јерковић Уча“.