Под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, у Спортској хали у Доњем Товарнику у четвртак је одржано Општинско првенство у одбојци, на којем су учествовали млади одбојкаши – дечаци и девојчице из све три основне школе са територије пећиначке општине. У обе конкуренције и ове године најуспешнији су били ученици из пећиначке Основне школе „Слободан Бајић Паја“, а посебно доминантне, на паркету товарничке Спортске хале, биле су девојчице.

Општинско првенство у одбојци отворио је Томислав Ћирковић директор Јавне установе „Спортски центар“, који је том приликом рекао да су оваква такмичења право богатство.

„Изузетно је важно да се од најранијих дана бавите спортом, а ми смо ту да вас подржимо и пружимо вам неопходне услове. Локална самоуправа се труди да популаризује масовно бављење спортом низом мера, а једна је свакако и организовање бесплатног летовања за најуспешније ученике спортисте. Сигурни смо да ће следеће године, међу онима који ће на отпутовати на наградно летовање, бити доста и одбојкаша“ – рекао је Ћирковић.

Резултати:
женска конкуренција, ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци – ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци 2:0 (25:14 и 25:8), ОШ „Душан Јерковић Уча“ – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново 2:1 (23:25, 25:12 и 15:5) и ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ – ОШ „Слободан Бајић Паја“ 0:2 (19:25 и 15:25);

мушка конкуренција, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ – ОШ „Душан Јерковић Уча“ 0:2 (10:25 и 14:25), ОШ „Слободан Бајић Паја“ – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ 2:0 (25:9 и 25:9) и ОШ „Душан Јерковић Уча“ – ОШ „Слободан Бајић Паја“ 0:2 (16:25 и 8:25).