Данас је у Спортској хали у Доњем Товарнику одржано Општинско првенство основних школа у рукомету, под покровитељством пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“. У мушкој и женској конкуренцији учествовале су екипе Основне школе „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца, ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца и ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова.

Такмичење је отворио Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“, који је том приликом нагласио да је захваљујући ангажовању ученика и њихових наставника рукомет у општини Пећинци подигнут на виши ниво.

„Таленат ове деце је видљив, а посебно ми је драго да имамо и рукометни клуб у општини, као и да су деца схватила да припадност клубу доноси и одређене привилегије, као што су припреме, такмичења, путовања и дружења. На неки начин ово данашње првенство је квалификационо такмичење за одлазак на море следећег лета, које пећиначка локална самоуправа омогућава најбољим спортистима сваке године. Ми ћемо наставити да пружамо оптималне услове деци за бављење спортом, а на њима је да вредно тренирају и такмиче се и да на најбољи начин представљају нашу општину на свим нивоима“ – рекао је Ћирковић.

Најуспешнији данас су били млади рукометаши из Пећинаца и Шимановаца, а председник Спортског савеза Синиша Ђокић, најбољим екипама и појединцима уручио је пехаре и дипломе.

Коначан пласман: девојчице – 1. ОШ „Душан Јерковић Уча“, 2. ОШ „Слободан Бајић Паја“ и 3. ОШ „Душан Вукасовић Диоген; дечаци – 1. ОШ „Слободан Бајић Паја“, 2. ОШ „Душан Јерковић Уча“ и 3. ОШ „Душан Вукасовић Диоген“.

Најсупешнији појединци: код дечака, Стеван Инђић (Шимановци) – најбољи голман и Игор Сретковић (Пећинци) – најбољи играч; код девојчица Теодора Ивановић (Шимановци) – најбоља играчица и Ангелина Радосављевић (Пећинци) – најбољи голман.

девојчице – ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново 7:1, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново – ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци 4:3 и ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци – ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци 2:1;

дечаци – ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново 10:1, ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ Купиново 16:0 и ОШ „Слободан Бајић Паја“ Пећинци – ОШ „Душан Јерковић Уча“ Шимановци 13:1.