Јуче је у спортској хали у Доњем Товарнику одржано Општинско првенство у рукомету за основце у обе конкуренције, у организацији Спортског савеза „Развој спортова“ и пећиначке локалне самоуправе.

Турнир је отворио Томислав Ћирковић, директор Јавне установе „Спортски центар“, који је том приликом истакао значај развоја још једног спорта у пећиначкој општини као што је рукомет, јер како је рекао, сада су створени одлични услови за тренинг у новоопремљеној спортској хали, као и за одржавање утакмица, те не чуди ни све већа заинтересованост деце за овај спорт.

„Свим учесницима турнира желим доста успеха на данашњем такмичењу, а победницима да достојно представљају нашу општину на Окружном првенству“ – рекао је Ћирковић, у обраћању учесницима.

У обе конкуренције на турниру је најбоља била ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца, друго место освојили су дечаци и девојчице из пећиначке основне школе „Слободан Бајић Паја“ а треће је заузела екипа ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова.

На турниру су додељене награде и успешним појединцима. У категорији дечака награду за најбољег голмана понео је Добрица Ћирковић, а за најбољег играча Алекса Радивојевић, обојица из победничке екипе. У категорији девојчица награду за најбољег голмана освојила је Сања Иванић из пећиначке основне школе, а награду за најбољег играча поделиле су Јелена Лукић из шимановачке основне школе и Тања Трифуновић из основне школе из Пећинаца.