„Спортски савез „Развој спортова“ прати свако школско такмичење. Поред подршке коју им свесрдно пружамо, свако такмичење и постигнуте резултате вреднујемо, јер улазе у укупно бодовање за доделу годишњих награда за избор најбољих спортиста и спортских колектива у школском спорту“ – нагласио је Ђокић.

Основци матичних школа са територије пећиначке општине завршили су програм школских такмичења за 2016. годину, такмичењем у још једном дворанском спорту. Завршно такмичење у малом фудбалу, у хали у Доњем Товарнику, окупило је најбоље фудбалере свих основних школа: „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца, „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова и „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца, а најуспешније су биле екипе шимановачке основне школе

Општинско првенство основаца у малом фудбалу отворио је Синиша Ђокић, председник Спортског савеза „Развој спортова“ општине Пећинци.

„Спортски савез „Развој спортова“ прати свако школско такмичење. Поред подршке коју им свесрдно пружамо, свако такмичење и постигнуте резултате вреднујемо, јер улазе у укупно бодовање за доделу годишњих награда за избор најбољих спортиста и спортских колектива у школском спорту. Такође, од самог почетка трудимо се да додатно мотивишемо најмлађе спортисте и најбоље ученике у нашој општини наградним летовањем и на тај начин допринесемо популаризацији спорта код деце“ – нагласио је Ђокић.

Све три матичне школе показале су велику борбеност и таленат, али овај пут победници су били мали фудбалери из ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Шимановаца, који су остварили највише победа и тиме заслужено понели титулу најбољих у обе категорије: дечаци и девојчице.