Јуче је у доњотоварничкој Спортској хали одржано Општинско првенство у малом фудбалу основних школа са територије пећиначке општине. Првенство је окупило најбоље младе фудбалере, дечаке и девојчице, основних школа: „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца, „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова и „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца.

Након утакмица, где су екипе све три основне школе играле свако са сваким, најуспешније су биле екипе дечака и девојчица из пећиначке основне школе, друго место припало је екипама из купинске школе, док су се на трећем месту нашле екипе из шимановачке основне школе, а пехаре и дипломе младим фудбалерима уручили су Снежана Гагић начелница Одељења за друштвене делатности Општинске управе Општине Пећинци, Синиша Ђокић председник Спортског савеза “Развој спортова” и Снежана Станковић директорица шимановачке основне школе.

Пећиначки Спортски савез у сарадњи са Општином Пећинци свесрдно пружа подршку развоју школског спорта, а према речима Снежане Гагић мотивација од најранијег узраста је од кључног значаја.

“Трудимо се сви заједно да код деце још од предшколског узраста развијемо такмичарски дух и доведемо их на спортске терене, а мотивација је веома битна. Резултати сваког такмичења се вреднују јер улазе у укупно бодовање за доделу годишњих награда за избор најбољих спортиста и спортских колектива у школском спорту, као и при награђивању најуспешнијих ученика бесплатним летовањем чиме доприносимо популаризацији спорта у нашој општини. Веома ме радује борбеност и таленат који су деца данас показала на терену, што је показатељ да наши напори, као и вредан рад наставника физичког васпитања, дају резултате” – рекла је Гагић