У спортској хали у Доњем Товарнику‚ данас је одржано је прво такмичење у стоном тенису на општинском нивоу у школској 2017/2018. години, под покровитељством пећиначког Спортског савеза „Развој спортова“. Своје умеће показали су ученици стонотенисери из ОШ „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова и ОШ „Душан Јерковић Уча“ из Шимановаца.

Како нам је рекао Синиша Ђокић, председник Развоја спортова, значај бављења спортом у школском узрасту један је од приоритета Спортског савеза.

„Пећиначка локална самоуправа и Спортски савез чине све да у сваком погледу помогне младима у бављењу спортом, а приоритет нам је школски узраст. Набавком столова за стони тенис и пратеће спортске опреме, помажемо и овај спорт. Верујемо да ће ови млади спортистинаставити да се баве стоним тенисом, како кроз школске секције, тако и касније у неким клубовима“ – истакао је Ђокић

Такмичари из Пећинаца победили су у обе конкуренције, Шимановчани су били други, док су такмичарима и такмичаркама из Купинова припале бронзане медаље.

Резултати: мушка конкуренција, ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ – ОШ „Душан Јерковић Уча“1:2, ОШ „Слободан Бајић Паја“ – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ 2:0 и ОШ „Душан Јерковић Уча“ – ОШ „Слободан Бајић Паја“ 2:0. Победничка екипа: Сергеј Цветковић и Никола Степановић.

Женска конкуренција: ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ – ОШ „Душан Јерковић Уча“ 0:2, ОШ „Слободан Бајић Паја“ – ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ 2:0 и ОШ „Душан Јерковић Уча“ – ОШ „Слободан Бајић Паја“ 0:2. Победничка екипа: Јелена Гвоздић и Миљана Лазаревић.