Малишани са територије пећиначке општине, они најупорнији и најистрајнији, који су током летње сезоне похађали бесплатну школу пливања, јуче су на Базенима у Пећинцима примили и званичну потврду о успешно завршеној школи, коју су и ове године, захваљујући одличној сарадњи са пећиначком локалном самоуправом, реализовали Спортски савез “Развој спортова” и Базени Пећинци.
Дипломе новопеченим пливачима, који нису скривали задовољство због наученог пливања, уручили су Зоран Војкић заменик председника Општине Пећинци, Синиша Ђокић председник Спортског савеза „Развој спортова“ и Дарко Пантић руководилац пећиначких базена.
Како нам је рекао заменик председника Општине Зоран Војкић, пећиначка локална самоуправа труди се да брине о сваком становнику своје општине, посебно о најмлађима.
„Желимо пре свега да наша деца одрастају здраво и да сутра постану квалитетни и пре свега вредни људи. Зато и ове године подржавамо бесплатну школу пливања како би сва деца научила да пливају и да на један правилан начин развију спортски дух. Ми ћемо и убудуће, захваљујући доброј сарадњи Спортског савеза и пећиначких базена, финансирати школу пливања, јер долазе нове генерације које требају и желе да науче да пливају“ – рекао је Војкић.

Захваљујући бесплатној школи пливања деци је током летњег распуста обезбеђен и користан садржај на базенима, а по речима председника Спортског савеза Синише Ђокића, ова школа је једна од мера које у сарадњи са пећиначком локалном самоуправом спроводе са циљем да децу и младе усмере ка спорту и здравом начину живота.
„Улагање у развој школског и аматерског спорта нама је приоритет. Циљ нам је да деца од најраније доби схвате значај бављења спортом. Неће сви они постати врхунски спортисти, али спорт као саставни део живота, детету пружа прилику за здравим и правилним одрастањем и развијањем, како тела тако и личности самог детета, а управо то је наш циљ“ – казао је Ђокић.
Током протекла два месеца четири обучена инструктора радила су са децом која су била подељена у две групе – пливачи и непливачи, а како нам је рекао Иван Стојаковић један од тренера, захваљујући пре свега упорности тренера као и жељи деце, упркос великом броју кишних дана успели су да одрже планиран број тренинга.
“Продужили смо време трајања самом тренинга и боравка у води, а од изузетне је важности што су деца долазила редовно на тренинге. Успели смо да обучимо мале непливаче и да данас стекну диплому пливача. Такође, доста смо радили и са децом пливачима која су успешно савладала технике пливања као што су краул, прсно и леђно. Поносан сам на ову децу и на своје колеге и надам се да ћемо следеће године имати више сунчаних дана а самим тим и више забаве на нашим базенима” – изјавио је Стојаковић.