Деца из све три основне школе и предшколске установе са територије општине Пећинци, као и најмлађи полазници Теквондо клуба „Змај“ из Пећинаца и клуба за ритмичку гимнастику „Топ Џим“ из Шимановаца, данас су се такмичили у савладавању препрека на полигону спретности, у присуству наставника физичког васпитања и тренера. Друге по реду овогодишње „Игре без граница“ за децу узраста од четири до десет година, одржане су на спортским теренима у дворишту ОШ „Душан Вукасовић Диоген“ у Купинову у организацији Спортског савеза „Развој спортова“, а под покровитељством пећиначке локалне самоуправе.

Према речима Синише Ђокић, председника Спортског савеза „Развој спортова“ циљ ове манифестације није само такмичење, него пре свега развијање спортског духа код најмлађих, можда и будућих шампиона.

„Ове године смо први пут организовали „Игре без граница“ у Купинову, како бисмо укључили све матичне школе са територије наше општине у ову манифестацију и тиме анимирали сву децу. Током ових такмичења јасно је да победа није на првом месту, него само учешће на такмичењу, током којег се деца добро забаве, али и покажу завидну спретност. Заједно са њиховим наставницима физичког васпитања, ми смо ту да те таленте препознамо, подстакнемо и развијемо“ – рекао је Ђокић

На полигону спретности у Купинову такмичило се и забавило укупно 130 малишана, а на крају су сви добили медаље које су им уручили председник „Развоја спортова“ Синиша Ђокић и директорЈавне установе „Спортски центар“ Томислав Ћирковић.