Дугогодишња сарадња Омладинских школа Хајдука 1932 из Шимановаца и београдске Црвене звезде, подигнута је на много виши ниво. Председник Управног одбора Црвене звезде Светозар Мијаиловић и председник Хајдука 1932 Томислав Ћирковић, потписали су јуче уговор о пословно – техничкој сарадњи. Потписивању уговора присуствовао је и Небојша Јовановић, један од најближих сарадника председника Ћирковића. Са нових седам чланова, под окриљем Црвене звезде тренутно је 56 клубова, односно школа фудбала, које организовано раде с младим играчима.

„Ово је значајно за локалну самоуправу, Шимановце, али и ширу околину и за све оне који подржавају спорт“ – истакао је Томислав Ћирковић, председник Хајдука 1932

– „Имаћемо едукацијску и сваку други сарадњу са европским и светским шампионом. Постали смо тако, на неки начин, члан велике „породице“ Фудбалског клуба Црвена звезда, која броји 56 чланова из Србије, Републике Српске и Црне Горе. На овај начин створени су услови да фудбал, не само у Шимановци, већ и у широј околини крене огромним корацима напред. У припреми за потписивањем уговора, имао сам максималну подршку како локалне самоуправе, тако и Спортског савеза „Развој спортова“. Овим уговором Црвена звезда се, између осталог, обавезала да ће бар два пута годишње вршити едукацију тренера који раде с млађим категоријама на нашем стадиону, исто тако и на стадиону у Београду. Најталентованији млади фудбалери из свих чланова Звездине породице више пута годишње ће се скупљати на заједничким тренинзима. То ће бити сјајна прилика да веома талентована деца „пречицом“ дођу до нашег најтрофејнијег клуба, односно постану Звездини играчи и с њима ће се правити посебни уговори. Овим потезом, стварају се услови за веће привлачење најмлађих фудбалу“.