На такмичењу у савладавању полигона са препрекама учествовало је осамдесеторо малишана из пећиначке општине, од предшколског узраста до четвртог разреда основне школе, подељених у три екипе – пећиначке, шимановачке и доњотоварничке основне школе, у које су били распоређени и предшколци.

Такмичење је отворила председница општине Пећинци Дубравка Ковачевић Суботички, која је том приликом изјавила да су у плану још две дечје олимпијаде, све са циљем да се код деце побољшају моторичке способности. „Наставу физичког васпитања учитељице држе у условима који нису увек адекватни. Због тога смо ово такмичење организовали у спортској хали, где деца имају одличне услове за бављење физичком активношћу. Због компјутера и мобилних телефона деца много времена проводе у седећем положају и заборављају да трче и играју се лоптом. Данас сам на базару здравља била присутна када су довели девојчицу која је повредила зглоб хватајући лопту. Због тога сви морамо више да се ангажујемо да деци омогућимо да се физичком активношћу баве чешће и у бољим условима“ – рекла је Ковачевић Суботички.

Сваком ученику је мерено време за које је савладао полигон, а у коначном пласману у конкуренцији девојчица најбоље су биле: Маша Веселиновић (14,59 секунди), Тијана Антешевић (14, 95 секунди), Вања Игњатовић (15,68), Татјана Петошевић (15,93) и Дуња Радосављевић (16,34). У конкуренцији дечака најбољи су били: Милош Јовичић и Алекса Шпаравало, који су поделили прво место, јер су обојица препреке савладали за 14,03 секунде, а следили су Стеван Инђић (14,78), Лука Јовановић (15,53), Марко Муњиза (15,66) и Вук Пековић (16,84).

У екипном пласману најбоља је била екипа Шимановачке основне школе, Друго место је освојила основна школа из Пећинаца, док је треће место припало основној школи из Доњег Товарника, а пехаре и медаље најуспешнијима је уручила председница општине Пећинци.