Под покровитељством Спортског савеза „Развој спортова“, у Доњем Товарнику је 25. фебруара одржано првенство основних школа у рукомету, на којем су учествовале све три основне школе са територије пећиначке општине: „Душан Јерковић Уча“ Из Шимановаца, „Слободан Бајић Паја“ из Пећинаца и „Душан Вукасовић Диоген“ из Купинова.

У конкуренцији девојчица, након међусобних сусрета, најуспешније су биле рукометашице шимановачке основне школе, које су у обе утакмице извојевале победу и заузеле прво место на табели са 4 освојена бода. Друго место припало је купинској основној школи, која је једном победом освојила 2 бода, док је на трећем месту, без победе и без бодова завршила пећиначка основна школа.

Слично је било и у конкуренцији дечака. Најбоља је била основна школа из Шимановаца, која је извојевала две победе и освојила 4 бода, друго место је освојила основна школа из Пећинаца, са једном победом и 2 освојена бода, а на трећем месту је без бодова завршила основна школа из Купинова.

По завршетку турнира утиске је изнео тренер победничких екипа Жарко Мркајић. „Заслужено смо победили у обе конкуренције. Видело се на турниру да има врло квалитетних појединаца. Препоручујем младима, који воле овај спорт, да се пријаве код колега Ивана Стојаковића и Милице Ђурђевић у новоосновани Рукометни клуб Доњи Срем“ – поручио је Мркајић.

Представник „Развоја спортова“ Томислав Ћирковић оценио је да је квалитет такмичара био на задовољавајућем нивоу и најавио нова спортска такмичења у доњотоварничкој спортској хали. „Сада се припремамо за одбојкашка такмичења, те ће већ следеће недеље у хали бити постављени носачи за одбојкашке мреже. Такође, за десетак дана биће постављени и кошеви, што значи да ће у овој хали бити заступљени сви дворански спортови, који су до сада у нашој општини били запостављени“ – оценио је Ћирковић.