Синоћ је у Шимановцима завршен други Меморијални турнир у малом фудбалу „Пеђа Гајић“, на којем је учествовало 28 екипа, а као најуспешнији показао се шабачки Синд. Поред бројних спонзора и ове године покровитељ турнира је пећиначки Спортски савез „Развој спортова“, а како нам је рекао председник Савеза Синиша Ђокић мали фудбал је веома популаран и у пећиначкој општини.

„Верујемо да су љубитељи малог фудбала уживали протеклих 11 дана. Драго ми је да смо успели да са овим турниром освежимо сећање на Пеђу. Бићемо ту и следеће године и потрудити се да подигнемо турнир на још већи ниво“ – рекао је Ђокић.

Један од организатора Андреја Радосављевић каже да су први утисци након турнира одлични и да су веома задовољни екипама и организацији.

„Надамо се да је публика уживала у овом, својеврсном празнику фудбала. Још једном желим да се захвалим спонзорима, без чије помоћи све ово не би успело. Све ћемо учинити да следећи Меморијални турнир „Пеђа Гајић“ буде још масовнији и квалитетнији, како би прикупили још више средстава за хуманитарне сврхе“ – казао је Андреја.

Награде најуспешнијима уручили су Зоран Војкић заменик председника општине Пећинци, Синиша Ђокић председник Спортског савеза, Александар Мандић председник Савета месне заједнице Шимановци и Матеја Радосављевић у име организатора. Прву екипну награду од 150.000 динара освојила је екипа Синда, другу у износу од 70.000 динара је освојила екипа КМФ Земун, док је трећу у износу од 30.000 динара освојила екипа Митровић градња из Батајнице. Најбољи појединци на турниру освојили су по 5000 динара голман Алекса Антонић и играч Марко Пршић (оба из Синда), док је Драган Јуришић (Деч), са 11 постигнутих голова најбољи стрелац.